Marco & Alex: instalatii frigorifice pentru orice domeniu

Marco & Alex: instalatii frigorifice pentru orice domeniu


Cu o traditie de 13 ani pe piata, grupul Marco & Alex a ramas printre putinii care mai produc in tara noastra centrale frigorifice si racitoare industriale. In prezent se incearca utilizarea unor agenti frigorifici naturali, precum dioxidul de carbon sau amoniacul care, din acest punct de vedere, sunt mai prietenosi cu mediul decat cei conventionali, a explicat general manager Marco & Alex.

marco alexCu o traditie de 13 ani pe piata, grupul Marco & Alex a ramas printre putinii care mai produc in tara noastra centrale frigorifice si racitoare industriale. In prezent se incearca utilizarea unor agenti frigorifici naturali, precum dioxidul de carbon sau amoniacul care, din acest punct de vedere, sunt mai prietenosi cu mediul decat cei conventionali, a explicat general manager Marco & Alex.

In urma cu cativa ani, am realizat, in premiera pentru Romania, o pompa de caldura industriala cu dioxid de carbon, montata la o societate comerciala din Ploiesti, care utiliza energia termica a unui izvor de apa de suprafata. Fara lipsa de modestie, noi am intuit aceasta directive de a utiliza dioxidul de carbon ca agent frigorific inca de acum 6-7 ani, aceasta devenind in prezent, un subiect de actualitate in piata de frig, in special, pentru instalatiile frigorifice comerciale utilizate in supermarketuri, deoarece agentii conventionali, derivatii halogenati, au un potential ridicat de a amplifica efectul de sera, a mai declarat Catalin Butnariu. Totusi, utilizarea acestor agenti are si dezavantaje, prin faptul ca sunt toxici si inflamabili, insa o instalatie bine proiectata si executata, echipata cu elemente de siguranta corespunzatoare reduce aceste riscuri la minimum, a dat asigurari Catalin Butnariu.

Ce criterii trebuie sa aveti in vedere cand doriti sa achizitionati o instalatie frigorifica, dar si ce precautii e bine sa va luati pentru a nu aparea incidente imprevizibile si neplacute, aflati din numarul 43 al revistei NDUSTRIA CARNII. RO.



Poti fi interesat si de