Marcel Iacob, presedinte MARCEL: Am exportat peste 1.000 de tone de mici, in opt luni
Vineri, 12 Decembrie 2014
Vineri, 12 Decembrie 2014
Marcel Iacob, fondatorul companiei Marcel din Rachiteni, judetul Iasi, este cel mai mare exportator de mici si de preparate din carne, din Romania. O pozitie cu care se mandreste, dar care il si obliga, dupa cum el insusi povesteste. Nu doar micii au cautare la export, ci si tochitura moldoveneasca, toba sau jumarile, produse de nisa cu care i-a cucerit pe occidentali si care pot fi gasite mai usor in magazinele din strainatate decat in cele de la noi, a declarat intr-un interviu pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO Marcel Iacob.
Care este volumul livrarilor la export?
In primele opt luni ale acestui an, au plecat la export peste 1.000 de tone de mici. La preparate, vorbim de cantitati mai mari. Cea mai cautata este insa Tochitura moldoveneasca care poate fi gasita in marile lanturi de magazine din Italia, aici se cere foarte mult si Toba ca la mama acasa sau ?unculita Bunicului, marci inregistrate deja la OSIM, care sunt foarte apreciate de romanii din strainatate. In general, preparatele sunt livrate in aceleasi tari ca si micii, insa tot timpul apar clienti noi. Recent, ne-am intors de la SIAL (Paris), unde am constatat ca jumarile, toba si tochitura noastra au avut mare trecere la chinezi, de exemplu, dar si faptul ca persoanele de culoare sunt tot mai interesate de produsele noastre. Cand te uiti ce isi pun in cos clientii dintr-un magazin in care se vand produsele tale, ai un sentiment straniu cand vezi ca ti-au ales produsul si stiu ce vor de la el. Asa este in Anglia, unde avem peste 100 de produse. De obicei se incarca un tir complet pentru aceasta destinatie, ceea ce se datoreaza si faptului ca avem un distribuitor unic acolo care isi face treaba bine.
Care sunt cele mai importante piete externe in prezent?
Principalele piete la export sunt Italia, Spania si Anglia. Fiecare tara isi face comanda mixata, sunt comenzi si de pana la 60 de repere. Toata marfa o producem dupa ce vine comanda, nu avem un stoc pe care sa il gestionam dupa cum vin solicitarile, deoarece fiecare tara are necesitati de etichetare, coduri de bare si traduceri diferite. Noi nu lucram pe stocuri, ci doar pe baza de comanda.
Interviul integral il puteti citi in editia cu numrul 37 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...