Mancarea de la restaurantele de pe litoral, sub vizorul ANSVSA

Mancarea de la restaurantele de pe litoral, sub vizorul ANSVSA


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat luni la Constanta "Comandamentul Sezon Estival 2019", pentru protejarea sanatatii publice a turistilor aflati in vacanta pe litoralul romanesc, informeaza ANSVSA.

Incepand de luni si pana la sfarsitul lunii august, echipe de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor vor verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare, potrivit ANSVSA.

 

Activitatea Comandamentului va fi realizata de 59 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranta Alimentelor, Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Oficiale, atat din cadrul DSVSA Constanta cat si delegati ai altor DSVSA judetene, organizati in serii de cate doua saptamani.

 

Inspectorii ANSVSA vor actiona in sapte zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia - Vama Veche.

 

Tipurile de unitati vizate sunt: cantinele taberelor scolare, depozitele alimentare, unitatile de tip supermarket si hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetarie si patiserie, beach-baruri, restaurantele si alte unitati de alimentatie publica, in care se prepara si se servesc alimente, relateaza ANSVSA.

 

De asemenea, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanta, pune la dispozitia turistilor numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.



Poti fi interesat si de