Mai multi porci abatorizati in UE, in prima jumatate a anului 2021
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Septembrie 2021
Este o crestere cu 3,6% sau 4,31 milioane de capete, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, scrie EuroMeatNews.com.
Cu toate acestea, anul trecut, pandemia a dus la deficiente in abatoare si trebuie luate in considerare atunci cand se fac comparatii. Totusi, numarul sacrificarilor a crescut cu 2,33 milioane de animale sau 1,9%, comparativ cu prima jumatate a anului 2019.
In Uniunea Europeana, preturile la porcii de sacrificare au scazut la nivelul cel mai scazut de multi ani. Principalul motiv pentru acest lucru este ca o oferta mai mare de carne de porc satisface cererea mai slaba pe piata interna si, cel mai recent, in China si Japonia.
In majoritatea statelor membre, porcii au mers la abatoare cu greutati mai mari, partial o consecinta a focarelor de pesta porcina de la inceputul anului. Prin urmare, productia de carne de porc in UE 27 a crescut cu 478.000 tone sau 4,2%, la 11,80 milioane de tone comparativ cu prima jumatate a anului 2020, chiar mai mult decat a fost cazul pentru numarul de capete. Spania si-a consolidat pozitia de cea mai importanta tara producatoare din blocul comunitar. Datorita cresterii capacitatilor de ingrasare si prelucrare, numarul porcilor sacrificati in Spania a crescut cu 1,34 milioane de animale sau 4,9% pana la 28,34 milioane de capete. Cu toate acestea, spre deosebire de multe alte tari, greutatea la sacrificare a scazut usor acolo, astfel incat productia de carne de porc a crescut cu doar 4,1%, la 2,61 milioane de tone.
Pe de alta parte, in Germania, volumul sacrificarilor a scazut cu 685.000 de animale sau 2,6%, pana la 26,09 milioane de capete, comparativ cu prima jumatate a anului 2020; productia de carne a scazut cu 1,3%, pana la 2,52 milioane de tone. Principalul motiv pentru aceasta a fost ca mai putini purcei si porci de ingrasat au fost livrati in Germania din strainatate. Pe de alta parte, numai Estonia si Letonia au inregistrat o productie mai mica de carne de porc in UE decat in ??anul 2020.
In prima jumatate a acestui an, sacrificarile de porci au crescut considerabil in Polonia, Olanda, Belgia si Danemarca, de la 6,9% pana la 9,7% comparativ cu nivelul din anul precedent. In Austria, volumul sacrificarilor a crescut cu 3,4%, pana la 2,57 milioane de porci, potrivit statisticienilor din Luxemburg. Cresterea in Franta a fost mai moderata, cu un plus de 0,9% la 11,64 milioane de animale, mentinandu-si astfel locul al treilea in UE inaintea Poloniei, cu 10,61 milioane de porci abatorizati.
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...