Mai multi crescatori de porci din Salaj construiesc o ferma care va produce 12.000 de animale

Mai multi crescatori de porci din Salaj construiesc o ferma care va produce 12.000 de animale


Cooperativa Agricola Romsuin Transilvania, in care sunt implicati fermieri crescatori de porcine din judetul Salaj, investeste in construirea unei ferme de reproductie a suinelor in satul Basesti, judetul Maramures.

Unitatea agricola va avea capacitatea sa gazduiasca aproape 12.000 de capete, dispunand de o suprafata totala de teren de 5 hectare, unde vor fi amenajate 4 hale si alte spatii necesare activitatii, scrie 2mnews.ro

 

Ferma a fost planificata cu capacitatea de a gazdui 1.921 de scroafe, 21 de vieri, 9.256 de purcei si 710 scroafe pentru inlocuire (scrofite). Capacitatea maxima de populare, in cele patru hale de productie, este de 11.908 de porci.

 

Cele 4 hale proiectate (hala Gestatie, hala Gestatie timpurie, hala Fatare si hala Maternitate) vor fi intinse pe o suprafata construita de 15.150 metri patrati, iar restul terenului va fi folosit pentru platforme, cai de acces si spatiu verde (circa 3 hectare).

 

De asemenea, ferma va avea un spatiu administrativ, un spatiu tehnic, camera frig, incinerator, silozuri de furaje, bazine pentru stocarea apei, pentru stocarea si maturarea dejectiilor, pentru dezinfectia rotilor autovehiculelor.

 

Firmele care detin cooperativa Romsuin Transilvania sunt: Regal Direct, Cova Agro, Agro Anel, Agro Eny, Agroferm Deac si Calato Pig.

 

Asociatii cooperativei agricole sunt fermieri care sunt specializati in domeniul cresterii si ingrasarii porcinelor, desfasurandu-si activitatea in judetul Salaj. Proiectul care se va materializa in satul Basesti ii va ajuta pe fermieri sa isi asigure, din activitatea proprie, purceii necesari pentru repopularea fermelor de crestere si ingrasare pe care le detin.



Poti fi interesat si de