Macro Suin: Tot mai multi romani prefera carnea de porc produsa in ferme comerciale
Luni, 10 Decembrie 2018
Luni, 10 Decembrie 2018
„Un procent destul de insemnat dintre cei care au participat la sondaj prefera sa-si procure carnea de porc destinata consumului personal din unitati specializate, precum abator autorizat, macelarie si carmangerie, in care suinele au fost atent monitorizate pe tot parcursul vietii, iar sanatatea si bunastarea acestora a fost in grija specialistilor. Diferenta intre consumatorii care prefera sa cumpere carnea de porc produsa in gospodarii si cei care prefer sa o cumpere direct din unitati specializate in productia carnii de porc a fost de doar 10%”, se arata pe site-ul Macro Suin.
Astfel, 45% dintre cei intervievati prefera sa cumpere carne de porc pentru consumul propriu din unitatile autorizate (abatoare autorizate, macelarii si carmangerii), acest procent fiind destul de insemnat daca se tine cont de tendinta consumatorilor din ultimii ani de a-si procura produse de alimentatie direct din gospodarii.
Siguranta este atuul principal al carnii achizitionate din unitati specializate precum abatoare, macelarii si carmangerii, intrucat aici sanatatea animalelor este monitorizata permanent, hrana suinelor este adaptata continuu la nevoile animalelor si la etapele de crestere. Sacrificarea se face in conditiile impuse de lege, prin asomare intr-un mediu controlat, in care igiena si testele de laborator certifica siguranta pentru consum, mai arata sursa citata.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...