Macelarie mica si cocheta, cu carne si produse mereu proaspete

Macelarie mica si cocheta, cu carne si produse mereu proaspete


In apropierea Pietei 16 februarie din Bucuresti, un mic business cu carne fresh si produse afumate se dezvolta organic si frumos, fara a face compromisuri in ceea ce priveste carnea pe care o ofera zilnic clientilor sai.

Macelariile mici, de cartier, vor fi intotdeauna prima alegere a romanilor atunci cand vine vorba despre cumpararea de carne si produse din carne, pentru ca le ofera siguranta ca au toate ingredientele proaspete pentru mesele lor in familie.

 

Asa este si macelaria situata in zona Pietei 16 februarie, cu o clientela constanta si care de 15 ani se mentine pe pozitii pentru ca stie cum sa isi pastreze publicul aproape.

 

macelarie2 

 

Administrator este Aurelian Negreanu, care a deschis primul business cu carne in anul 1995, pentru ca in 2006 sa se mute in vecinatatea pietei din nord-vestul Capitalei, datorita vadului comercial mai bun.

 

“Am mutat toata logistica aici, dupa care am inceput sa investim. Investitia initiala a fost de 100.000 de euro, in camere frigorifice. Am pornit de la aproape 160 de metri patrati, ne-am extins treptat si am ajuns astazi la 600 de metri patrati. Avem o capacitate maxima de transare de 2 tone pe zi, dar functionam sub acest nivel”, povesteste Aurelian Negreanu.

 

Se lucreaza cu toate sortimentele de carne – porc, pui, oaie si vita. Carnea de porc se vinde cel mai bine – in proportie de 50%, urmeaza cea de pui si la final carnea de oaie si de vita. In plus, 30% din ce se transeaza in macelarie se vinde catre operatori din industria HoReCa.

 

macelarie3

 

“Avem furnizori de incredere. Pe porc lucram cu Smithfield, Abatorul Peris, producatori din judetul Arges, carne de vita luam de la Samcom, Meet si de la alti revanzatori, la fel si in cazul carnii de oaie, iar carne de pui aducem de la Agricola Bacau, AAylex si Fermele Crevedia”, explica administratorul macelariei.

 

Practic, ia carcasa intreaga si o transeaza in macelaria proprie. Valorifica fiecare parte componenta fie sub forma de carne fresh, fie ca produse afumate. Oferta din magazin se axeaza pe bucati proaspete de carne, mici, carnati proaspeti si carne tocata. De aici mai pot fi cumparate si produse marinate, gata de pus pe gratar sau in cuptor.

 

macelarie4

 

In vitrinele frumos aranjate mai gasesti Afumaturi: Carnati grosi si subtiri, Ceafa fara os, Ciolan, Codite porc, Costita, Kaizer, Muschi file, Muschiulet porc, Oase garf, Pastrama, Piept porc, Gusa, Scarita, Slanina si Sunculita taraneasca. Cel mai bine se vand Oasele garf, Ciolanul si Carnatii. Toate realizate doar prin metode traditionale si cu ingrediente naturale.

 

Articolul complet despre evolutia macelariei se regaseste in editia 78 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de