Lidl inaugureaza cel mai mare depozit logistic din portofoliul sau, in judetul Calarasi

Lidl inaugureaza cel mai mare depozit logistic din portofoliul sau, in judetul Calarasi


Lidl continua investitiile in Romania si inaugureaza cel mai mare centru logistic din portofoliul sau, in comuna Fundeni, judetul Calarasi, care are un impact pozitiv si asupra economiei locale, prin crearea a peste 250 de locuri de munca, atat in zona operationala, cat si in cea administrativa.

Potrivit unui comunicat al companiei, noul depozit, amplasat strategic in apropierea autostrazii A2, va deservi aprovizionarea a peste 55 de magazine din zona de sud si sud-est a tarii. In plus, noua cladire se remarca printr-un mural de peste 6000 de metri patrati, amplasat pe doua dintre laturile constructiei, realizat integral din vopsea ecologica Airlite care contribuie la purificarea aerului.

 

Cel de-al saselea sediu regional se intinde pe o suprafata totala construita de peste 56.000 metri patrati si o suprafata a terenului de peste 173.000 metri patrati, fiind astfel cel mai mare depozit din portofoliul Lidl.

 

Amplasata in apropierea autostrazii A2, cladirea este un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distributie in zona de sud si sud - est a tarii si in paralel pentru reducerea impactului negativ asupra mediului, generat de transportul logistic. In plus, cu scopul de a reduce amprenta de carbon generata de aprovizionarea magazinelor, incepand cu 2021, Lidl a implementat solutia digitala Quintiq, care ajuta la eficientizarea transportului prin comunicarea permanenta a ratei de utilizare a camioanelor si a timpilor de livrare.

 

lidl 2

 

"Eficienta face parte din strategia noastra de business sustenabil, asadar aplicam acest principiu in toate domeniile noastre de activitate, inclusiv in expansiune si vanzari. Deschiderea depozitului din comuna Fundeni, din apropiere de A2, a venit ca un pas firesc, odata cu extinderea retelei noastre de magazine. Pentru ca suntem la cel de-al saselea depozit din portofoliul nostru, experienta ne-a oferit ocazia sa testam si sa dezvoltam mai multe solutii care ne permit sa optimizam timpii de aprovizionare a magazinelor, sa avem o si mai mare acuratete a stocurilor de produse si totodata sa reducem amprenta de carbon generata de activitatea din depozit", a spus Cezar Rotaru, director sediul regional Fundeni, Lidl Romania.

 

Cu scopul de a eficientiza procesul de stocare si distributie a produselor in magazine, depozitul logistic din Fundeni se remarca printr-o serie de solutii si masuri precum: sistemul ALMA, un instrument care permite gestionarea eficienta a procesului de incarcare si descarcare a camioanelor, sistemul de rafturi gravitationale de tip PDR, o solutie prin care se eficientizeaza spatiul de depozitare, si un sistem LPV de rotire a paletilor - o solutie de gestionare a stocurilor de produse care au termen de valabilitate scurt, masura care permite totodata si reducerea risipei alimentare in cadrul depozitului.

 

Mai mult, in cadrul noului depozit din Fundeni s-au implementat o serie de solutii alternative atat pentru economisirea energiei, cat si pentru reducerea cantitatii de emisii de dioxid de carbon din transport. De exemplu, noul sediu regional este dotat cu 2.650 de panouri solare, care au capacitatea de a produce in jur de 30% din cantitatea de energie destinata functionarii cladirii. In plus, centrul logistic este dotat cu o statie de incarcare electrica, destinata sa alimenteze camioane, precum primul camion 100% electric de pe piata din Romania, lansat de Scania, Blue River si Lidl anul trecut sau cele doua camioane electrice, de la Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania si Volvo Trucks Romania care au intrat in flota Blue River luna aceasta, si care vor deservi aprovizionarea magazinelor Lidl arondate acestei regiuni.

 

Alternativ, odata cu inaugurarea acestei cladiri, retailerul construieste in premiera o statie de alimentare CNG (Gaz Natural Comprimat) destinata unei parti din flota de camioane care transporta marfa pentru magazinele Lidl.

 

In linie cu demersurile de reducere a impactului cladirilor asupra mediului, odata cu noul centru logistic din Fundeni, Lidl Romania inaugureaza si o pictura murala de peste 6.000 metri patrati, amplasata pe doua dintre laturile cladirii. Pictura a fost realizata de artistul Irlo, in parteneriat cu The Institute, si a fost creata integral din vopsea ecologica Airlite, care are rolul de a purifica aerul din apropierea cladirii. Astfel, aceasta vopsea reduce poluarea din aer atunci cand este expusa la lumina naturala, eliminand anual aproximativ 330 kg de oxizi de azot. Mai mult, anuleaza zilnic efectul a 1294 autoturisme Euro 6 benzina sau 970 autoturisme Euro 6 diesel si tine locul a 240 de arbori.Poti fi interesat si de