Lidl doneaza 1,3 milioane de lei catre programul Teach for Romania

Lidl doneaza 1,3 milioane de lei catre programul Teach for Romania


Lidl Romania contribuie, pentru al cincilea an consecutiv, la o educatie de calitate pentru copiii din medii vulnerabile, printr-o donatie de 1,3 milioane de lei catre programul Teach for Romania.

Pentru fiecare articol din oferta de rechizite Scoala in coolori vesele achizitionat in perioada 23 august - 5 septembrie, retailerul a donat un leu catre programul Teach for Romania.

 

Timp de 5 ani, de la demararea parteneriatului strategic si pana in prezent, Lidl Romania, a donat catre Teach for Romania peste cinci milioane de lei. Astfel, peste 2.500 elevi beneficiari ai parteneriatului au luat parte la ore de curs sustinute de profesori motivati si competenti, pregatiti de Teach for Romania. In anul scolar 2020-2021, cei 160 de profesori sustinuti de organizatie au pregatit elevi din 22 de judete din tara, iar activitatea lor a avut un impact real, contribuind la imbunatatirea competentelor de literatie ale elevilor, reducerea comportamentelor agresive prin dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale, scaderea ratei de absenteism si prevenirea abandonului scolar, precum si la dezvoltarea abilitatilor de leadership si cresterea gradului de motivatie pentru educatie.

 

Suma de 1,3 milioane lei stransa anul acesta va contribui la recrutarea, formarea si sustinerea unei noi generatii de profesori Teach for Romania. Acestia vor oferi educatie de calitate in cele mai vulnerabile scoli din Romania, concentrandu-se exclusiv pe nevoile de educatie ale copiilor si oferindu-le o sansa reala la un viitor mai bun.

 

Totodata, Lidl Romania sprijina Teach for Romania pentru dezvoltarea biroului regional din Moldova, situat in Iasi.

 

"Zona Moldovei este una dintre cele mai defavorizate regiuni din Romania, cu un acces la educatie de calitate ingreunat pentru multi copii. Un factor care contribuie la acest aspect este si faptul ca 41% dintre copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate sunt din Moldova, conform unui raport Teach for Romania. Mai mult, calitatea slaba a infrastructurii din zona influenteaza negativ prezenta elevilor la scoala si inclusiv rezultatele scolare. Spre exemplu, in perioadele cu vreme nefavorabila, multi copii din zonele marginalizate se afla in imposibilitatea de a merge la scoala. In plus, nivelul mic al veniturilor afecteaza prezenta elevilor la cursuri", se mentioneaza in comunicat.

 

Obiectivele Teach for Romania vizeaza recrutarea unui numar mai mare de profesori la nivel local, ce vor fi pregatiti si sustinuti de catre membrii echipei biroului regional deschis la Iasi, pentru a putea preda in comunitatile vulnerabile din zona Moldovei.

 

Printre prioritatile biroului regional din Modova se numara crearea de parteneriate cu ONG-uri locale ce desfasoara interventii in domenii complementare (medical, social), in comunitatile in care organizatia este prezenta cu programul sau, adaptarea la nevoile de educatie la nivel regional, de exemplu, prin contextualizarea optionalelor cu materii care pot veni in sprijinul elevilor. De asemenea, biroul regional vizeaza si crearea de parteneriate operationale cu universitatile si liceele pedagogice din regiune, pentru a aduce resurse valoroase catre mai multi profesori din sistem, precum si dezvoltarea de parteneriate punctuale cu scolile, pentru identificarea nevoilor de recrutare de noi profesori in sistemul de invatamant public.

 

Teach for Romania este o organizatie non-guvernamentala, parte din reteaua globala Teach for All, care cauta si pregateste oameni valorosi, cu sau fara experienta anterioara de predare, pentru a deveni profesori in invatamantul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. In acest mod, organizatia contribuie la asigurarea unei educatii de calitate, iar profesorii pregatiti de Teach for Romania pot deveni agenti ai schimbarii in educatie pe termen lung.



Poti fi interesat si de