Lidl a donat bancilor de alimente 58 de tone de alimente si 234.000 de lei

Lidl a donat bancilor de alimente 58 de tone de alimente si 234.000 de lei


Lidl Romania a colectat aproape 58 de tone de alimente si 234.000 de lei in cadrul a doua campanii organizate in 2021, pe care le-a donat Federatiei Bancilor pentru Alimente din Romania.

In perioada 1 iulie - 31 decembrie 2021, Lidl a organizat o campanie de donatii la casele de marcat, in cadrul careia clientii au donat 117.000 de lei, iar restul de 117.000 de lei au fost donati de Lidl. Suma totala de 234.000 de lei a fost donata de companie Federatiei Bancilor pentru Alimente din Romania, care le va folosi pentru dezvoltarea infrastructurii retelei bancilor pentru alimente la nivel national.

 

De asemenea, pe parcursul lunii decembrie Lidl Romania a organizat cea de-a patra colecta de alimente, care a avut loc in 171 din magazine, in 75 de localitati din toate regiunile tarii. In aceasta campanie au fost stranse aproape 58 de tone de alimente, cea mai mare cantitate colectata pana acum intr-o astfel de campanie organizata de Lidl, se mentioneaza in comunicat.

Produsele cel mai frecvent donate au fost alimentele de baza, precum faina, ulei, paste, zahar, orez, malai si conserve.

 

La aceasta editie a campaniei de colectare au participat toate cele 9 Banci Regionale pentru Alimente ale retelei, din Bucuresti, Cluj, Roman, Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta, Craiova si Galati.

 

Alimentele stranse in cadrul campaniei au fost distribuite catre cele 218 ONG-uri partenere ale retelei de Banci pentru Alimente. Printre organizatiile beneficiare se numara camine de batrani si centre de plasament pentru minori, cantine sociale sau centre pentru persoane fara adapost.

 

Lidl Romania este partener fondator al tuturor Bancilor pentru Alimente din reteaua nationala. Compania si-a asumat sa sustina financiar costurile pentru inceperea activitatii in fiecare Banca Regionala infiintata si o parte din costurile de functionare, dar si sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii pentru retea.

 

De la inceputul parteneriatului din 2016 si pana in prezent, compania a investit peste 4.780.000 lei in dezvoltarea retelei de Banci pentru Alimente din Romania si a donat catre aceasta peste 550 de tone de produse alimentare. In prezent, exista Banci Regionale pentru Alimente in Bucuresti, Cluj, Roman, Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta, Craiova si Galati.Poti fi interesat si de