Laurentiu Baciu, un nou mandat in fruntea LAPAR

Laurentiu Baciu, un nou mandat in fruntea LAPAR


Laurentiu Baciu a fost reales in functia de presedinte al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), in cadrul Adunarii Generale organizate vineri, 12 februarie, in Bucuresti.

laparLaurentiu Baciu a fost reales in functia de presedinte al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), in cadrul Adunarii Generale organizate vineri, 12 februarie, in Bucuresti.
Astazi a avut loc Adunarea Generala LAPAR, ocazie cu care s-a ales si conducerea. N-as fi vrut sa fie asa, pentru ca mie imi place concurenta, dar am fost singurul candidat. Alaturi de mine va fi intreg Consiliul director si cei cinci vicepresedinti, Gheorghe Albu, Daniel Ciobanu, Constantin Bazon, Nicolae Sitaru si Ilie Popescu, a declarat presedintele LAPAR.

Acesta a mentionat ca LAPAR este una dintre cele mai serioase si reprezentative organizatii, dar imi pare rau ca nu sunt mai multe in Romania pentru ca fermierii din alte sectoare de activitatea si-ar rezolva mult mai multe probleme cu o reprezentare mai buna. Si in cei patru ani cat am avut mandatul si cel care va urma, o sa ne gasiti tot acolo pentru ca fermierii sa-si rezolve problemele pe care le au in teritoriu. Romania are situatii de specificitate si atunci apar probleme diferite in fiecare regiune, probleme care ajung la oficialitati, sunt analizate si, in masura posibilitatilor, sunt si rezolvate.

Printre prioritatile LAPAR pentru anul 2016 se numara si rediscutarea Legii vanzarii terenurilor agricole in cadrul Ministerului Agriculturii. Deocamdata noi respectam niste etape. Saptamana trecuta am trimis o adresa catre Ministerul Agriculturii in care i-am rugat sa inceapa rediscutarea Legii 17. Cred ca s-a luat si Phil Hogan dupa mine, pentru ca a declarat la vreo doua zile ca vanzarea terenurilor agricole este o problema a Romaniei si nu a comunitatii europene. Si eu stiam lucrul acesta pentru ca m-am mai dus o data la Bruxelles cu jalba in protap sa spun de ce Romania este obligata sa vanda pamant strainilor. Si ca sa nu zic ca am fost dat afara, mi s-a raspuns asa: problema vanzarii terenurilor catre straini este o problema nationala si nu comunitara. Sub umbrela regulamentului european, practic este o scuza a neputintei celor care ne conduc, a celor care merg cu capul plecat, ce fac lustrul la pantofi cand se duc la Bruxelles, a spus Laurentiu Baciu.

Seful LAPAR a precizat ca in ultima perioada s-a intensificat vanzarea de terenuri catre straini. S-a ajuns acum sa nu se mai cumpere teren cu hectarul, se cumpara cu ferma. E un american pe la Botosani care a cumparat 10.000 de hectare intr-o saptamana. Ar trebui sa fie interzis, indiferent ca e persoana fizica sau juridica, a adaugat Laurentiu Baciu.



Poti fi interesat si de