Kaufland investeste 1,5 milioane de euro in energie verde

Kaufland investeste 1,5 milioane de euro in energie verde


Retailerul Kaufland va investi in Romania 1,5 milioane de euro in dotarea magazinelor si depozitelor din mai multe orase din tara cu panouri fotovoltaice.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, in prima etapa, vor beneficia de aceasta investitie primele trei magazine si unul dintre cele doua centre logistice, cu peste 3.700 de panouri fotovoltaice, ce vor genera energie verde si vor contribui la reducerea impactului asupra mediului, eliminand anual peste o mie de tone de emisii de dioxid de carbon.

 

Primele panouri fotovoltaice, ce vor ocupa o suprafata totala de aproximativ 12.800 de metri patrati, vor fi amplasate atat la sol, cat si pe acoperisuri, pe trei magazine si un centru logistic. Capacitatea instalata poate produce aproximativ 2.000 MWh/an.

 

Pana la finalul acestui an, compania isi propune sa instaleze sisteme fotovoltaice pe alte trei magazine din tara, demers ce va continua si in urmatorii ani. Kaufland Romania precizeaza ca, in aceasta prima etapa, a dezvoltat un parc fotovoltaic la centrul sau logistic din Turda (cu peste 2.000 de panouri solare fotovoltaice, montate la sol pe o suprafata ce depaseste 9.400 mp).

 

De asemenea, primele hipermarketuri pe acoperisurile carora s-au instalat deja sisteme fotovoltaice sunt Kaufland Bucuresti Militari si Kaufland Focsani (Marasesti), unde peste o mie astfel de instalatii au fost montate si produc impreuna, anual, 639,8 MWh. In total, acestea vor contribui la reducerea cu peste 300 de tone a emisiilor de dioxid de carbon.

 

Si magazinul Kaufland Cluj intre Lacuri va beneficia de 489 de panouri fotovoltaice, ce asigura o productie anuala de energie electrica de 270 MWh si va reduce cu 126.657 kg pe an emisiile de dioxid de carbon.

 

Kaufland se afla printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in opt tari, 132.000 de angajati si o retea de 143 de magazine in Romania.Poti fi interesat si de