Karpaten Meat inchide lantul de productie cu o unitate de transare moderna

Karpaten Meat inchide lantul de productie cu o unitate de transare moderna


Grupul de firme Karpaten Meat a reusit, in 10 ani, sa creeze o structura nationala de ferme Angus si isi indreapta acum atentia catre inchiderea lantului de productie. Astfel, producatorul de carne de vita Premium Angus a deschis o unitate de transare moderna la Agnita, in judetul Sibiu.

Sectia de transare a carnii de vita, cu o capacitate de 2 tone pe zi, a fost rezultatul unei investitii de 2 milioane de euro. Infiintarea ei va permite grupului sa produca in sistem integrat, un obiectiv important al Karpaten Meat inca de la inceputul afacerii in Romania.

 

Daca eforturile de pana acum au ajutat in construirea primei verigi a lantului, si anume dezvoltarea unei genetici de calitate si crearea unei structuri nationale de ferme Angus, prin dezvoltarea fermelor de reproductie, de acum atentia se indreapta catre puterea de ingrasare a bovinelor si prelucrarea carcaselor obtinute?, precizeaza Samuel Widmer, directorul general al Karpaten Meat Group.

 

Potrivit acestuia, era mare nevoie de o astfel de investitie, pentru a sustine productia locala de carne de vita si pentru a inchide lantul de productie. Pe termen lung, aceste reusite vor transforma Romania, dintr-un comerciant de animale vii, intr-un furnizor stabil si de lunga durata de carne de vita de calitate, pe piata interna, dar si in Europa.

 

Mai multe informatii despre business-ul Karpaten Meat in Romania puteti citi in editia 67 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

 



Poti fi interesat si de