Just Eat Takeaway se asteapta sa revina pe profit pe fondul cresterii solide a comenzilor

Just Eat Takeaway se asteapta sa revina pe profit pe fondul cresterii solide a comenzilor


Grupul olandez de livrare de mancare Just Eat Takeaway.com, care opereaza in Romania sub brandul Takeaway.com, a anuntat ca se asteapta la imbunatatirea profitabilitatii, in conditiile in care nivelul comenzilor a crescut cu 51% in primele sase luni ale acestui an, informeaza Reuters.

Directorul general Jitse Groen a spus ca mizeaza pe o crestere a profitului operational dupa preluarea companiei americane Grubhub, intr-o tranzactie de 7,3 miliarde dolari anuntata la inceputul acestui an.

 

"Pierderile operationale, provocate in principal de plafonarea tarifelor in SUA si Canada precum si de programul nostru de investitii, au atins nivelul maxim. De aceea, pentru viitor ne asteptam la o revenire pe profit si pe o crestere semnificativa in a doua jumatate a acestui an", a declarat Jitse Groen.

 

Cresterea de 51% a comenzilor totale in primele sase luni ale acestui an, o cifra ajustata care include si preluarea Grubhub, vine dupa o crestere de 42% inregistrata anul trecut in conditiile in care restrictiile introduse din cauza COVID-19 au stimulat cererea pentru serviciile de livrare de mancare.

 

In cazul Europei, comenzile Just Eat Takeaway au crescut cu 61% in primul semestru, ceea ce a determinat compania sa isi imbunatateasca estimarile de crestere pentru aceste vanzari pana la peste 45% pentru intregul an 2021.

 

Just Eat Takeaway a informat ca va continua sa dea prioritate imbunatatirii cotei de piata in dauna profiturilor operationale, chiar daca se asteapta ca marjele operationale sa se imbunatateasca in lunile urmatoare.Poti fi interesat si de