Irimescu: Am gasit foarte multe probleme cand am preluat ministerul
Marti, 17 Mai 2016
Marti, 17 Mai 2016
Ministrul agriculturii a reactionat la motiunea simpla impotriva sa si sustine ca aceasta este neonesta si neintemeiata. Parlamentarii nu au reusit sa voteze astazi aceasta motiune din lipsa de cvorum.
Pe fond, motiunea este nu doar neintemeiata, ci si neonesta. Atunci cand am preluat ministerul am gasit foarte multe probleme. De 6 luni, eu ?i echipa actuala incercam sa reparam greseli si cautam solutii. Suficient sa mentionez aici doar pierderea unui miliard de euro la dezvoltarea rurala, penalizari de aproape 800 milioane de euro la APIA si AFIR, intarzieri foarte mari si decizii gresite referitoare la platile directe, ca sa le amintesc pe cele mai importante. Halucinant mi se pare faptul ca mi se reproseaza decizia de a ma dispensa de serviciile altora care, prin deciziile luate, au dat dovata de incompetenta si au franat activitatea, a declarat Irimescu, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii simple pe agricultura depuse de parlamentarii PSD si ALDE.
Mai mult, ministrul agriculturii a precizat ca textul motiunii contine neadevaruri evidente, facand referire la balanta comerciala, absorbtia de fonduri si subventii. In realitate, astazi, dupa sase luni de mandat, am gasit solutii aproape la toate problemele. O parte dintre ele au fost puse in practica si dau roade, altele urmeaza sa fie realizate pana la toamna. Nu este insa motiv de lauda a soune ca duci agricultura pe primele locuri in economia unei tari. Sper sa nu se indoiasca nimeni de respectul meu pentru agricultura, dar cresterea acesteia este caracteristica statelor slab dezvoltate. In tarile dezvoltate ale UE agricultura se situeaza, ca medie, undeva la 1,7% din PIB, a mai punctat Irimescu.
Astazi, 17 aprilie 2016 era programat votul in plenul Camerei Deputatilor asupra motiunii simple impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulata "Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista". De la instalarea Guvernului Ciolos si pana in prezent, Executivul s-a mai confruntat cu o motiune simpla adresata ministrului Justitiei, care a fost respinsa.
Motiunile simple sunt, potrivit Constitutiei si Regulamentelor celor doua camere, instrumente de control parlamentar, prin care care cele doua camere pot sa isi exprime pozitia fata de activitatea ministrilor cu privire la probleme de politica interna, externa sau, dupa caz, cu privire la o problema care a facut obiectul unei interpelari. Efectul adoptarii acestora nu este acelasi cu cel al adoptarii motiunilor de cenzura. Daca adoptarea unei motiuni de cenzura atrage dupa sine caderea guvernului, motiunile simple adoptate impotriva membrilor guvernului nu conduc la revocare si nu ii obliga pe acestia sa demisioneze.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...