Investitie majora la Curtea de Arges: Fuchs Condimente isi dubleaza capacitatile de productie

Investitie majora la Curtea de Arges: Fuchs Condimente isi dubleaza capacitatile de productie


Fuchs Condimente Romania, producatorul local de condimente si ingrediente alimentare, parte a grupului german Fuchs Gruppe, a finalizat faza de constructii din cadrul extinderii capacitatilor sale de productie din Curtea de Arges, dupa un proiect ce s-a intins pe 12 luni si a presupus o investitie de 8,5 milioane de euro.

In urmatoarea faza, extinderea centrului logistic si de productie din Romania prevede investitii in valoare de 5,5 milioane de euro in utilaje si automatizarea proceselor si reprezinta una dintre cele mai mari investitii aflata in derulare ale Fuchs Gruppe la nivel global. Investitia totala a extinderii va ajunge la 14 milioane de euro.

 

Grupul Fuchs, care detine capacitati de productie atat in Europa (Germania, Franta, UK), cat si in SUA, Brazilia si China, isi consolideaza astfel prezenta strategica in Romania.

 

fuchs3

 

Investitia a fost una necesara pe fondul capacitatilor fizice depasite ale fabricii din Curtea de Arges, care a fost inaugurata in 2009. Pentru consolidarea pozitiei de piata atat cu brandurile sale Fuchs si Cosmin, cat si in domeniile emergente de marca proprie, horeca si e-commerce, extinderea capacitatilor a fost un imperativ prioritar.

 

Extinderea, care dubleaza capacitatea de productie si depozitare pana la 18 mii mp sustine dinamica pozitiva a Fuchs Condimente Romania si dezvolta oportunitati si locuri de munca pentru comunitatea locala.

 

In prezent, Fuchs Condimente Romania este unul dintre cei mai importanti angajatori din Curtea de Arges, cu o echipa de peste 350 de angajati, implicati in activitatea de productie, logistica si vanzari.

 

„Investitia actuala este rezultatul logic al unei cresteri sustenabile de peste 20 de ani in Romania. Ea asigura conditii robuste pentru continuitatea dinamicii noastre pozitive atat in Romania, cat si pe pietele externe. Aceasta investitie aduce salariatiilor nostri imbunatatiri sociale, iar la nivelul municipiului Curtea de Arges permite crearea de noi locuri de munca.” a afirmat Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania.

 

fuchs2

Nils Meyer-Pries, CEO al Fuchs Gruppe; Florin Spataru Consilier de Stat; Uwe-Jens Karl Managing Director la Fuchs Condimente Romania  

 

Noua facilitate, care include o unitate de malaxare a condimentelor, reprezinta un pas important in modernizarea si automatizarea proceselor de productie, care va eficientiza activitatea angajatilor.

 

„Investitia in locatia noastra din Curtea de Arges subliniaza intentiile Fuchs Gruppe pe termen lung in Romania. Prin cresterea capacitatilor sale locale, Fuchs Condimente se va integra si mai bine in procesele operationale la nivel de grup, ceea ce va contribui semnificativ la succesul intregului Fuchs Gruppe. Noi ne bazam pe Romania ca locatie de rang strategic!” a declarat Nils Meyer-Pries, CEO al Fuchs Gruppe.

 

Grupul Fuchs a deschis unitatea de productie de condimente in Romania in anul 2001 si a ramas in toata aceasta perioada un angajator solid, care ofera o cultura organizationala sanatoasa si oportunitati de dezvoltare profesionala. In anul 2023, Fuchs Condimente RO a inregistrat o cifra de afaceri de peste 180 de milioane RON, iar pentru anul 2024 compania se asteapta la o alta crestere a afacerilor.



Poti fi interesat si de