Inspectorii sanitari veterinari incep controalele pe litoral

Inspectorii sanitari veterinari incep controalele pe litoral


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat ”Comandamentul Sezon Estival 2022”, actiune care se va desfasura in perioada 27 iunie – 21 august.

In cadrul Comandamentului,echipe de control alcatuite din 40 de inspectori delegati din cadrul altor Directii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene vor actiona, alaturi de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranta Alimentelor, Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Oficiale din Constanta.

 

”Comandamentul Sezon Estival 2022” vizeaza respectarea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare.

 

Controalele oficiale vor fi realizate la urmatoarele tipuri de obiective: tabere scolare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-food-uri, laboratoare de cofetarie, cofetarii, patiserii, pensiuni turistice, unitati tip catering, puncte gastronomice locale etc.

 

Echipele de control astfel constituite, vor actiona in sapte zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – Vama Veche.

 

Scopul constituirii Comandamentului Sezon Estival este de a asigura turistilor un nivel ridicat de protectie, pentru a preveni toxiinfectiile alimentare,astfel incat acestia sa consume produse alimentare in conditii de igiena si siguranta.Poti fi interesat si de