Inspectorii sanitari veterinari controleaza abatoarele si transportatorii de carne
Miercuri, 12 Decembrie 2018

Miercuri, 12 Decembrie 2018
„In aceasta perioada din apropierea sarbatorilor de iarna desfasuram controale tematice privind calitatea produselor de origine animala si comercializarea sau transportul acestora in conditii conforme iar inspectorii DSV Giurgiu au controlat magazine alimentare, unitati de alimentatie publica, patiserii, un abator de pasari si unul de ovine si o unitate de procesare a carnii si au efectuat si trei controale in trafic la transportatorii de produse de origine animala, in urma acestor controale fiind aplicate trei avertismente pentru neconformitati la normele sanitar-veterinare”, a declarat medicul specialist in sanatatea animala Darie Andrei.
Totodata, in judet sunt mentinute restrictii de comercializare si transport din gospodarii a porcinelor si carcaselor de carne provenite de la acestea pentru a evita raspandirea pestei porcine din localitatile unde au fost confirmate focare de PPA.
"Acest acord - echilibrat, echitabil şi realist - deschide un nou capitol în relaţiile come...
În schimb, producţia de carne de pasăre a crescut cu 9,4%, până la 791.000 de tone. ...
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), măsura are ca ...