Industria carnii de pasare se va redresa, in a doua jumatate a anului

Industria carnii de pasare se va redresa, in a doua jumatate a anului


Volatilitatea de pe piata mondiala de carne va favoriza industria carnii de pasare, considerata cea mai ieftina proteina din carne, sustin analistii Rabobank.

Avand avantajul de a produce cea mai ieftina proteina din carne, cu un ciclu de productie scurt si flexibil, sectorul carnii de pasare se va redresa in a doua jumatate a anului 2020, arata cele mai recente analize Rabobank, scrie EuroMeatNews.com.

 

Astfel, preturile urmeaza sa creasca, dupa ce au inregistrat un minim istoric in prima parte a anului. Este de asteptat ca cererea de piept de pui sa creasca odata cu redeschiderea afacerilor din HoReCa, desi conditiile de comert vor ramane dificile. Stocurile vor fi reduse pe unele piete, din cauza diminuarii efectivelor matca.

 

 „Volatilitatea ar putea fi intensificata de provocarile in curs de a echilibra oferta si cererea si de instabilitatea cursului de schimb. Pe de alta parte, perspectivele de scadere a preturilor la furaje vor oferi producatorilor o oarecare reducere a costurilor cu afacerile lor”, spune Nan-Dirk Mulder, analist senior - proteine ​​animale.

 

Comertul global cu carne va ramane instabil in a doua jumatate a anului. Desi cererea isi va reveni, dezechilibrele pe partea de oferta-cerere, volatilitatea schimbului si problemele de acces ar putea denatura fluxurile comerciale. O tendinta de cumparare de la nivel local poate avea, de asemenea, un impact important. Acordurile comerciale si restrictiile au potentialul de a continua sa agite fluxurile comerciale globale. Relatia comerciala SUA-China, Brexit si o miscare in Orientul Mijlociu pentru imbunatatirea securitatii alimentare sunt principalii factori care ar putea perturba comertul mondial cu carne de pasare.



Poti fi interesat si de