Industria carnii de pasare din Arabia Saudita se dezvolta puternic
Marti, 09 Ianuarie 2018
Marti, 09 Ianuarie 2018
Cresterea productiei carnii de pasare este o strategie guvernamentala in Arabia Saudita.
Producatorii de carne de pasare din regat sunt incurajati sa dezvolte productia si sa urmeze traseul sectorului de oua, care asigura cererea locala de cativa ani.
In 2017, in Arabia Saudita au fost produse 760.000 de tone de carne de pasare, fata de 755.000 de tone inregistrate in 2016, in timp ce productia de oua a crescut cu 2%.
Guvernul saudit a stabilit un obiectiv strategic de a satisface 60% din cererea locala de carne de pasare in urmatorii cinci ani si exista cateva proiecte de dezvoltare care ajuta la atingerea acestui obiectiv.
De exemplu, cel mai mare producator de pasari din tara, Al-Watania, are in derulare un proiect de construire a unei mega-ferme de pasari in provincia Al-Jour, care se preconizeaza a fi operationala pana in 2020. Ferma va creste productia zilnica de pui de carne de la 820.000 la 1 milion, iar productia de oua este planificata sa creasca cu 1,5%, pana la 3 milioane de oua pe zi.
Arabia Saudita are unul dintre cele mai ridicate niveluri de consum de carne de pasare pe cap de locuitor din lume - 51 kg.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...