Industria avicola din Marea Britanie a redus utilizarea antibioticelor cu 82%

Industria avicola din Marea Britanie a redus utilizarea antibioticelor cu 82%


Ultimul raport al Consiliului Aviculturii din Marea Britanie arata ca sectorul a redus consumul de antibiotice la pasari cu 82% in ultimii sase ani, aproape jumatate din acest rezultat (39,36%) fiind realizat in perioada 2016-2017.

De asemenea, utilizarea fluorochinolonelor (antibiotic important pentru sanatatea umana) in ultimii sase ani (2012-2017) a fost redusa cu 91%, informeaza Consiliul.

 

"Carnea de pasare reprezinta jumatate din carnea consumata in Regatul Unit si folosim mai putin de 9,7% din totalul antibioticelor autorizate pentru pasarile de la care se obtin alimente. Am redus cu succes consumul de antibiotice cu 82% in ultimii sase ani si am oprit toate tratamentele preventive precum si utilizarea colistinului. Antibioticele cu cea mai mare prioritate, care sunt extrem de importante pentru oameni, sunt folosite doar ca o «ultima solutie»", a explicat John Reed, presedintele Consiliului Aviculturii din Marea Britanie. Cu toate acestea, o utilizare zero nu poate fi atinsa, asa cum a spus Reed.

 

"Eliminarea totala a antibioticelor nu este nici etica, nici durabila, deoarece este impotriva obligatiei fermierilor de a atenua durerea si suferinta", a adaugat John Reed.

 

Reprezentantul medicilor veterinari din Marea Britanie, Christine Middlemiss, a felicitat membrii Consiliului pentru aceste rezultate semnificative.

 

"Revizuirea continua a practicilor de biosecuritate si de gestionare a bolilor din ferma, asigurand in acelasi timp utilizarea prudenta a antibioticelor, este o parte integranta a sustenabilitatii agriculturii britanice", a spus Christine Middlemiss.



Poti fi interesat si de