Incep controalele alimentare ANSVSA


Toate restaurantele, pensiunile si magazinele care comercializeaza produse alimentare vor intra din aceasta saptamana in vizorul inspectorilor veterinari, concentrarea cea mai mare de personal fiind dispusa de conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor /ANSVSA/ in zonele in care in mod traditional isi petrec romanii sarbatorile de iarna. "Vom avea implicati in controale in jur de 800 de inspectori sanitar veterinari, cu concentrarea cea mai mare de personal pe Valea Prahovei, unde, de regula, isi petrec romanii sarbatorile de Craciun si de Anul Nou, dar si in alte zone traditionale, precum zona Maramuresului sau nordul Moldovei. (...) Am dat dispozitie ca in toata tara sa inceapa controalele din aceasta saptamana, ca sa evitam si sa reducem cat mai mult cazurile de toxiinfectii alimentare. Scopul nostru este ca toate restaurantele, pensiunile, magazinele care comercializeaza produse alimentare si sunt inregistrate sanitar veterinar sa respecte legislatia si sa asigure cetatenii ca totul se va face in conditii cat mai bune", a declarat presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, intr-o conferinta de presa.

controale5Toate restaurantele, pensiunile si magazinele care comercializeaza produse alimentare vor intra din aceasta saptamana in vizorul inspectorilor veterinari, concentrarea cea mai mare de personal fiind dispusa de conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor /ANSVSA/ in zonele in care in mod traditional isi petrec romanii sarbatorile de iarna. "Vom avea implicati in controale in jur de 800 de inspectori sanitar veterinari, cu concentrarea cea mai mare de personal pe Valea Prahovei, unde, de regula, isi petrec romanii sarbatorile de Craciun si de Anul Nou, dar si in alte zone traditionale, precum zona Maramuresului sau nordul Moldovei. (...) Am dat dispozitie ca in toata tara sa inceapa controalele din aceasta saptamana, ca sa evitam si sa reducem cat mai mult cazurile de toxiinfectii alimentare. Scopul nostru este ca toate restaurantele, pensiunile, magazinele care comercializeaza produse alimentare si sunt inregistrate sanitar veterinar sa respecte legislatia si sa asigure cetatenii ca totul se va face in conditii cat mai bune", a declarat presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, seful ANSVSA ii sfatuieste pe cei care cumpara carne de porc, in aceasta perioada, sa o faca doar din locurile inregistrate sanitar- veterinar.

"Ii sfatuim pe toti cei care cumpara carne de porc in aceasta perioada sa o achizitioneze doar din targurile, pietele sau magazinele agroalimentare inregistrare sanitar-veterinar, sa stie ca s-a efectuat examenul trichineloscopic daca este marcata carnea respectiva cu stampilele agreate prin legislatie. Cei care vor sa cumpere animale vii, trebuie sa stie ca acestea trebuie sa fie insotite de un certificat sanitar-veterinar, sa apeleze la un medic veterinar cand vor sacrifica porcul si sa faca acel examen trichineloscopic", a mai spus Manastireanu. Inspectorii ANSVSA desfasoara, anual, in aceasta perioada, controale privind producerea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare specifice Sarbatorilor de iarna pentru eliminarea factorilor de risc asupra sanatatii populatiei.



Poti fi interesat si de