IFFA 2019: FoodTray, o solutie inovatoare de ambalare ecologica si durabila
Marti, 07 Mai 2019
Marti, 07 Mai 2019
Noua legislatie privind ambalarea, care a intrat in vigoare in Germania la 1 ianuarie 2019, impune rate de reciclare semnificativ mai mari pentru ambalajele din plastic si va avea consecinte importante pentru industrie.
Impreuna cu companiile partenere, GEA a dezvoltat o solutie ecologica de carton / film compozit, cunoscut sub numele de FoodTray. Cele doua componente, care sunt asamblate pe o masina de ambalat cu termoformare GEA, si pot fi separate usor de consumator dintr-o singura miscare.
Alimentele pot ajunge proaspete la o populatie in crestere la nivel mondial numai cu ajutorul unui ambalaj sigur. Provocarea este consumul de resurse, care este in continua crestere si totusi trebuie minimizat. Legea germana privind ambalarea stipuleaza cotele de reciclare care, de exemplu, pentru materialele plastice este de 63% pana in 2022. "Intrebarea este ce poate face industria ambalajelor pentru a indeplini aceste cerinte si cum poate in cele din urma sa inlocuiasca materialele plastice", spune Hans-Günter Donges, responsabil de evolutiile globale in tehnologia proceselor la GEA.
Oferta de know-how pentru o mai mare eficienta si durabilitate
Ca rezultat, producatorii de alimente au cerinte provocatoare privind tehnologia masinilor. GEA a oferit o alternativa dovedita pentru ambalajele din plastic pur, o solutie de carton / film compozit, care a fost adaptata in continuare la cerintele pietei si garanteaza o flexibilitate maxima. Initial, conceptul s-a concentrat pe crearea unei tavi din carton ondulat care ar putea indeplini, de asemenea, cerintele ambalajelor moderne pentru produsele alimentare. Datorita colaborarii cu diversi specialisti din domeniul ingineriei mecanice si a producatorilor de carton ondulat si filme, printre care Roba Group, Schur Flexibles Germania si Van de Velde Packaging, cerintele pot fi acum indeplinite.
Solutie de ambalare compozita, dar totusi separabila
Sistemul FoodTray este format din carton ondulat cu film pe interior, combinand avantajele cartonului si plasticului.
Cartonul ondulat este cel mai utilizat material pentru ambalare la nivel mondial si este fabricat aproape in intregime dintr-un material natural brut sau reciclat. Filmul ofera o bariera remarcabila, contribuind la extinderea duratei de valabilitate a produselor alimentare.
"Am redus continutul filmului cu pana la 70%", explica Donges. "La FoodTray, materiile prime sunt inlocuite cu fibre din materii prime regenerabile, continutul reciclat este mai mare de 80%, in acelasi timp nu facem compromisuri in ceea ce priveste stabilitatea, in acelasi timp cartonul si filmul pot fi usor separate si reciclate de consumator".
Filmul este termoformat si sigilat direct in interiorul cutiei de carton ondulat. Dupa aceasta, poate avea loc procesul de ambalare specific. "Costurile de investitie sunt scazute si rezultatul este un ambalaj ecologic durabil", rezuma Donges. Inaltimile ambalajelor MAP variaza de la 20 la 60 mm si versiunile de tip skin pana la 20 mm, cu carton ondulat utilizat pe cutia exterioara.
Informatiile despre marci pot fi tiparite pe intreaga suprafata, permit o prezentare de inalta calitate a produselor si satisfac cerinte sporite privind etichetarea produselor. De asemenea, companiile au ocazia sa-si demonstreze angajamentul de a folosi resursele mai atent prin investirea in aceasta solutie durabila. "La sediul nostru de productie din Wallau, Germania, am pus in functiune un sistem de esantionare in care pot fi testate diferite solutii specifice clientilor", a concluzionat Donges.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...