IFFA 2019, locul unde traditia se imbina cu tehnologia moderna

IFFA 2019, locul unde traditia se imbina cu tehnologia moderna


Timp de sase zile, in perioada 4-9 mai 2019,  IFFA , targul numarul 1 pentru industria de procesare a carnii, a aratat modul in care sectorul se poate adapta pentru viitor. De la fabrica de carne inteligenta, tendintele de ambalare si siguranta alimentelor, prin etichetarea curata, la asteptarile crescande privind calitatea carnii, expozantii IFFA au oferit raspunsuri la cerintele industriei carnii. Si acestea s-au petrecut pe fondul unui climat de investitii excelent.

„IFFA a demonstrat inca o data ca nu este doar unul dintre cele mai importante targuri comerciale, ci, mai presus de toate, locul de intalnire al specialistilor din industria carnii de la nivel mondial. Sapte din zece vizitatori au venit din afara Germaniei. Starea de spirit in sali, la standuri si pe culoare a fost fantastic?, a declarat Wolfgang Marzin, presedintele si directorul executiv al Messe Frankfurt.

 

„In acelasi timp, IFFA este locul de intalnire al familiei din intreg sectorul de prelucrare a carnii – industria carnii, producatorii de utilaje, cei din domeniul de ambalare, furnizorii de condimente, comerciantii si macelarii. Multe dintre aceste companii fac parte din aceeasi familie de generatii si IFFA este locul unde se intalnesc pentru a modela viitorul la fiecare trei ani?, a completat presedintele Messe Frankfurt.

 

Acest lucru a fost confirmat si de rezultatele unui sondaj realizat de Messe Frankfurt: 96% dintre vizitatorii comerciali au acordat IFFA un rating pozitiv. A existat, de asemenea, un ecou remarcabil, cu un nivel general de satisfactie de 92%, din partea expozantilor.

 

Bun venit in viitor! Inovatii la IFFA

Ca o forta a sectorului, digitalizarea pune accent pe fabricile de carne inteligente. Solutiile de automatizare si software fac productia si procesele mai inteligente. Siguranta alimentara continua sa fie un subiect important, cu scopul de a inlocui activitatile manuale cu procese automate.

 

In acest sens, expozantii au aratat, de exemplu, cum se portioneaza fripturile si cum se aseaza in ambalaje utilizand roboti industriali.

 

De asemenea, la fel de importante in domeniul ambalajelor sunt solutiile inteligente pentru a proteja carnea si produsele din carne, prin care se pune accentul pe conservarea si sustenabilitatea resurselor in ceea ce priveste eficienta energetica a masinilor si a lanturilor de procese, precum si pe ambalaje eco-friendly.

 

In ansamblu, perspectivele economice pentru furnizorii din industria carnii sunt pozitive, productia mondiala de carne fiind preconizata sa creasca cu cinci procente pe an pana in 2027. 85% dintre vizitatorii comerciali situatia actuala a industriei ca fiind satisfacatoare spre buna.

 

Macelarii traditionali atrag prin calitate

Semnificatia carnii in societate ramane foarte ridicata. Macelarii traditionali imbie consumatorii oferind produse regionale de calitate. Insotind aceasta tendinta apar noi meserii, cum ar fi sommelierul pentru carne.

 

Conceptele inovatoare de vanzare, cum ar fi magazinele online, ideile inteligente de catering si comunicarea cu clientii prin intermediul retelelor sociale, fac comertul macelarilor sa fie potrivit pentru viitor.

 

In plus, cele mai inalte competente artizanale au putut fi vazute la concursurile internationale de calitate ale Asociatiei Macelarilor Germani (DFV). Mai mult, stagiarii au avut ocazia sa-si demonstreze talentele in cadrul concursului international de macelari tineri, in care cei mai buni mesteri din sase tari au concurat unul impotriva celuilalt.

 

Provocarea: lipsa de personal calificat

Producatorii de masini si macelarii au o provocare in comun: lipsa personalului calificat si problem cu stagiarii. Companiile trebuie sa investeasca mai mult in tehnologia digitalizarii si automatizarii pentru a transfera sarcinile de la angajati si a simplifica toate etapele de procesare a carnii – astfel de solutii pentru companiile de toate marimile si tipurile au fost vazute la IFFA. Acest lucru a fost confirmat de 95% dintre vizitatorii care au spus ca sunt foarte multumiti de gama de produse si servicii de la targ.

 

O calatorie spre viitor

IFFA a fost organizata pentru prima oara in urma cu 70 de ani, ca o expozitie secundara a conferintei Asociatiei macelarilor din Zona US din Frankfurt si s-a dezvoltat de-a lungul deceniilor, devenind cel mai important targ comercial din lume pentru sectorul international al carnii.

 

In 2019, 70% dintre vizitatorii comerciali au venit din afara Germaniei – primele zece natiuni straine sunt Federatia Rusa, Olanda, Spania, Italia, Polonia, China, Ucraina, SUA, Austria si Australia. Cresteri deosebite s-au inregistrat din America Latina (+31%) si Europa de Est (+15%).

 

Date si cifre, IFFA 2019:

Aproximativ 67.000 de vizitatori din 149 de tari = +7% (2016: 62.440 din 142 tari*) / Internationalitatea vizitatorilor: 70%

1.039 de expozanti din 49 de tari (2016: 1.036 din 51 de tari) / internationalitatea expozantilor: 62%

120.000 de metri patrati de spatiu expozitional (+ 9%)



Poti fi interesat si de