Hunland Group a deschis una dintre cele mai mari si mai moderne ferme de scroafe din Europa

Hunland Group a deschis una dintre cele mai mari si mai moderne ferme de scroafe din Europa


La inceputul lunii iunie, Hunland Group a inaugurat in Felsobabad, Ungaria, cea mai moderna ferma de scroafe din Europa, construita pe doua etaje cu echipamente de ultima generatie, care gazduieste 4.200 de scroafe, pe deplin conforma cu standardele si legislatia europeana.

In 2021, analizand numarul de porci din Europa de Vest si Ungaria si tendintele in cresterea porcilor, Janssen Jos, proprietarul Hunland Group, a vazut ca Hunland ar putea juca un rol proeminent in productia de porci din Ungaria. Astfel, s-a nascut ideea ca urmatoarea etapa de dezvoltare a lui Hunland ar trebui sa fie construirea si deschiderea propriei ferme de scroafe. „Credem cu tarie in productia de porci din aceasta regiune. In Europa de Vest, populatia de porci este foarte redusa, asa ca nu va mai fi surplus de purcei pentru export. Este mult mai bine sa produceti purcei acasa decat sa ii importati la costuri ridicate de transport. Si pe deasupra, regulile de transport de animale vii devin din ce in ce mai stricte”, a spus Janssen Jos.

 

Proiectul a fost creat, proiectat, implementat si operational in doar 3 ani.

 

„Anul trecut am lansat activitatea noastra de integrare a porcilor cu mare entuziasm, care acum are 50.000 de locuri. Ferma de scroafe, unde vom produce 120.000 de purcei pe an, reprezinta o alta piatra de hotar majora in productia si comercializarea porcilor din Hunland”, a declarat Tibor Hipszki, directorul de operatiuni, finante si strategie al companiei.

 

Constructia fermei de scroafe de la Felsőbabád a costat 7,7 miliarde HUF, din care statul maghiar, prin Ministerul Agriculturii, a finantat 2 miliarde HUF.

 

Ferma de scroafe este speciala din multe puncte de vedere. Unitatea cu doua etaje este unica in Ungaria, folosind tehnologii moderne care respecta cele mai inalte reglementari ale Uniunii Europene, gazduind 4.200 de porci si oferind conditii optime pentru scroafe, purcei si procesul de reproducere. In timpul proiectarii fermei, s-au luat masuri inovatoare pentru implementarea unui sistem sustenabil. A fost introdus un sistem de 36 de pompe de caldura, cu care se poate asigura o incalzire pe timp de iarna complet autosuficienta a porcilor folosind caldura animala, fara gaz sau combustibil fosil.



Poti fi interesat si de