HORA da statul in judecata pentru restrictionarea activitatii
Joi, 04 Februarie 2021
Joi, 04 Februarie 2021
"HORA a initiat procedura legala prin care vrem sa dam in judecata autoritatile si urmam procedura cu o casa de avocatura, in special pentru restrictionarea activitatii. Analizam ce inseamna acei 20% (ajutorul care urmeaza sa se acorde beneficiarilor din domeniul turismului sub forma unor granturi in vederea acoperirii partiale a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj - n. r.) comparativ cu faptul ca noi dorim sa dam in judecata autoritatile, si ma refer la autoritatile centrale. Si am inceput cu Prefectura si continuam cu Guvernul. Este un parcurs anevoios, dupa cum stiti, din punct de vedere juridic, dar noi am demarat procesul de a da in judecata anumite entitati pentru restrictionarea activitatii si lipsa despagubirilor in acest sens", a spus Mischie.
El a subliniat ca, in principal, HORA va actiona in judecata Prefectura, care a pus in practica ceea ce a hotarat Guvernul, dupa care se va indrepta impotriva Guvernului.
"Ne indreptam impotriva legii date de Guvern, dupa care despagubirile le vom cere de la Ministerul Finantelor. Noi facem o actiune in toata tara (...) Noi de ce suferim azi? In momentul in care m-ai inchis, desi respect toate regulile pe care tu le-ai pus, eu cred ca tu trebuie sa ma despagubesti. Noi nu avem nevoie azi de implicarea statului daca statul ne lasa sa functionam, dar daca statul vrea sa rezolve criza sanitara prin inchiderea industriei, atunci trebuie sa despagubeasca o anumita industrie. Nu este nicio problema. Intelegem ca este o problema sanitara, intelegem sa inchidem sau sa functionam restrictionat, dar nu putem sa platim tot noi pentru asta. Statul trebuie sa plateasca pentru asta", a afirmat presedintele HORA.
Acesta a adaugat ca statul are posibilitatea sa se imprumute si sa recupereze bani din bugetul Uniunii Europene, deci trebuie doar sa vrea.
"Si as vrea sa va spun asta: cred ca statul, mai ales roman, are posibilitatea sa se imprumute azisi statul, mai ales roman, are posibilitatea sa recupereze din bugetul UE, din exercitiul 2021-2027 toti banii, avand in vedere ca s-a extins pana la sfarsitul anului cadrul temporar, s-a majorat suma cu care poate fi despagubita o companie, de la 800.000 la 1,8 milioane euro. Deci, statul doar trebuie sa vrea. Cine reprezinta statul, Guvernul, trebuie sa-si faca treaba. Azi nu prea se intampla acest lucru. Sau nu in timpul in care noi avem nevoie", a punctat Daniel Mischie.
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...