Guvernul anunta ca va compensa facturile la energie si gaze din industria alimentara

Guvernul anunta ca va compensa facturile la energie si gaze din industria alimentara


Guvernul intentioneaza instituirea de la 1 februarie a unei scheme de compensare la energia electrica si gaze naturale pentru industria alimentara, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Am discutat la Guvern ca, pentru zona de agricultura, pentru industria alimentara, tinand cont ca securitatea alimentara este o componenta foarte importanta a securitatii noastre nationale, am discutat sa avem o schema de compensare nu numai pentru intreprinderi mici si mijlocii, ci si pentru procesatorii mari, pentru producatorii de carne de pui, pentru toti cei care sunt in

aceasta zona, si, incepand cu data de 1 februarie, vrem sa o avem in functiune. Discut cu domnul ministru Chesnoiu si vom merge in Guvern cu un proiect legislativ, in asa fel incat sa avem o schema de ajutor de stat pentru cei care lucreaza in aceasta industrie. Practic, din pretul la energie electrica, din pretul la gaze naturale sa ii ajutam compensand factura, in asa fel incat sa fie competitivi pe piata si pretul alimentelor sa nu creasca", a explicat Virgil Popescu.

 

Ministrul a adaugat ca, in urma discutiilor avute la Guvern, se are in vedere si un sprijin pentru IMM-uri, conditia fiind, insa, ca angajatorii sa pastreze locurile de munca.

 

"Mai mult, pentru IMM-uri gandim o schema de ajutor, dupa data de 1 aprilie, in asa fel incat IMM-urile si cu beneficiarii Legii plafonarii si compensarii sa poata sa beneficia, in continuare, cel putin pana la data de 1 iulie, de acest ajutor, dar vreau sa transmit un mesaj clar pentru toti cei care vor fi potentiali beneficiari: vom urmari ca acest ajutor de stat sa se duca tintit catre ei, dar sa-si asume si anumite conditionalitati, cum ar fi pastrarea locurilor de munca. Dorim sa-i ajutam, sigur, dar dorim si din partea mediului de afaceri sa pastreze locurile de munca", a mai declarat Virgil Popescu.

 

Un proiect de ordonanta de urgenta care va cuprinde masurile anuntate va fi prezentat in Guvern in cel mai scurt timp, a aratat Virgil Popescu.Poti fi interesat si de