Guvernul a avizat favorabil proiectul privind programul carnii de porc

Guvernul a avizat favorabil proiectul privind programul carnii de porc


Guvernul a emis un punct de vedere favorabil, cu observatii tehnice, la propunerea legislativa intitulata Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele romanesti, initiata de un grup de parlamentari, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Alina Petrescu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

guvern avizatGuvernul a emis un punct de vedere favorabil, cu observatii tehnice, la propunerea legislativa intitulata Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele romanesti, initiata de un grup de parlamentari, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Alina Petrescu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Sunt observatii de ordin tehnic. (...) Punctul de vedere al Guvernului este unul favorabil pe aceasta lege. E vorba de, strict, observatii de ordin tehnic, de formule legislative, de termeni, a afirmat Alina Petrescu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a reamintit ca initiativa legislativa privind programul referitor la sprijinirea producatorilor autohtoni de carne de porc a fost aplicat, deja, la producatorii de tomate si este strict motivat de cifrele rezultate in urma analizei pe 2016.

Sunt cele doua produse la care Romania sta cel mai prost in balanta comerciala. Ce a facut Ministerul Agriculturii? S-a uitat unde stam cel mai rau in acest moment, la ce produse, ce producatori au cele mai mari probleme in sensul ca, evident, exportam mult mai putin decat importam. Primele doua produse care au rezultat din aceasta analiza au fost tomatele si carnea de porc. In consecinta, acestea sunt cele doua produse care vor primi sprijin anul acesta. Anul viitor, daca cifrele se schimba, se vor schimba si cele doua produse. Peste doi ani, acelasi lucru, a explicat Alina Petrescu.



Poti fi interesat si de