Guvernul a aprobat ajutoarele in sectorul zootehnic pentru anul 2022

Guvernul a aprobat ajutoarele in sectorul zootehnic pentru anul 2022


Guvernul a aprobat miercuri plafoanele schemelor de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, precum si cuantumul acestora, pentru anul de cerere 2022, suma totala alocata crescatorilor de animale fiind de peste 185,48 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, bugetul aprobat se repartizeaza astfel: 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivolite de lapte; 13.125.000 euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne; 71.300.000 euro, pentru speciile ovine/caprine; 99.324.810 euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte; 54.000 euro, pentru specia viermi de matase.

 

Cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se calculeaza de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, prin raportarea plafoanelor mentionate anterior la efectivul de animale eligibile/kg gogosi crude de matase eligibile.

 

"Crescatorii de animale care beneficiaza de sprijinul cuplat in sectorul zootehnic vor primi, in premiera anul acesta, avansul APIA. Ministerul Agriculturii a facut demersuri in acest sens, iar Comisia Europeana a aprobat, astfel incat in anul 2022, avansul pe care il pot solicita fermierii nostri este de 70% din suma cuvenita", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 

Resursele financiare se asigura de la bugetul de stat, cu rambursare din FEGA, in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anii 2022 si 2023.Poti fi interesat si de