Guvernul a ajuns la un acord cu fermierii si transportatorii pentru incetarea protestelor

Guvernul a ajuns la un acord cu fermierii si transportatorii pentru incetarea protestelor


Prim-ministrul Marcel Ciolacu si reprezentantii fermierilor si transportatorilor au semnat vineri, la Palatul Victoria, un acord prin care inceteaza actiunile de protest.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, documentul semnat prevede infiintarea unui Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care sa analizeze si sa gaseasca cele mai bune solutii pentru revendicarile protestatarilor.

 

“Comitetul va fi format din reprezentanti ai ministerelor de resort si ai fermierilor si transportatorilor. Fiecare ministru va desemna cate un secretar de stat din subordinea sa, care sa faca parte din comitet, si sa gestioneze problemele semnalate. Spetele concrete care privesc un singur domeniu, vor fi gestionate la nivelul ministerului de resort, impreuna cu partenerul social. Scopul Comitetului este solutionarea revendicarilor agricultorilor si transportatorilor si redactarea unor propuneri de solutii concrete pentru sectoarele economice in discutie”, se arata in comunicat.

 

In baza acestui acord, semnat din partea Guvernului de catre seful Executivului, Marcel Ciolacu, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin Barbu, seful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, si consilierul de stat in cadrul Cancelariei Prim-ministrului Daniel Botanoiu, reprezentantii protestatarilor vor incheia actiunile de protest atat in Capitala, cat si in teritoriu.

 

Decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu privind infiintarea acestui Comitet interministerial va fi publicata luni, 5 februarie, in Monitorul Oficial.



Poti fi interesat si de