Grupul Sergiana investeste 1,7 mil.euro in energie regenerabila la ferma de porci din Sercaia

Grupul Sergiana investeste 1,7 mil.euro in energie regenerabila la ferma de porci din Sercaia


Grupul Sergiana, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piaţa carnii, cu afaceri in producţia de cereale, nutreţuri combinate, cresterea animalelor, procesare carne si restaurante, investeste 1,7 milioane de euro pentru a-si monta panouri fotovoltaice la ferma de porci din Sercaia.

Din costul total al proiectului in valoare de 1,7 milioane de euro, 1,4 milioane de euro sunt din fonduri nerambursabile, scrie economica.net

 

Europig SA, companie a grupului Sergiana care detine o ferma de crestere a porcilor din localitatea Sercaia, judetul Brasov, va investi in realizarea unui sistem fotovoltaic ce consta in montarea unor panouri solare  cu o capacitate instalata de 3.400.000 W. Panourile vor fi montate pe constructiile fermei de porci din Sercaia, iar realizarea proiectului va fi facut cu fonduri nerambursabile obtinute prin intermediul “Schemei de ajutor privind sprijinirea investitiilor in noi capacitati de productie a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din sectorul agricol si industria alimentara”.

 

Finantarea pentru Schema de energie este asigurata din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei, administratorul schemei de ajutor de stat fiind Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

 

Alocarea stabilita prin schema de energie pentru sesiunea in curs este de 150 de milioane de euro, impartita in functie de capacitatile instalate la nivelul intreprinderii. Astfel, sunt alocati 100 de milioane de euro pentru capacitati instalate mai mici de 1 Megawatt (MW), din care 10 milioane de euro pentru energie eoliana si 90 de milioane de euro pentru energie solara. Pentru capacitati instalate mai mari de 1MW alocarea totala este de 50 de milioane de euro, din care pentru energie eoliana alocarea este de 10 milioane de euro, iar pentru energie solara de 40 milioane de euro.

 

Valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabila, iar potentialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar daca investitiile vizeaza locuri de consum diferite, cu incadrarea in limita sumei de 20.000.000 euro/ beneficiar.



Poti fi interesat si de