Grupul Carmistin investeste in productia de energie verde

Grupul Carmistin investeste in productia de energie verde


Simtel Team, companie romaneasca de inginerie si tehnologie listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, anunta semnarea unui parteneriat cu Axell Green Energy, parte din Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata agroalimentara din Romania, care vizeaza construirea si instalarea unor centrale fotovoltaice pentru o parte din amplasamentele grupului.

"Contextul de piata in care ne aflam, marcat de tot mai multe evenimente cu impact economic, precum cresterea preturilor la energie, razboiul din Ucraina si cresterea continua a inflatiei, determina tot mai multe companii sa se indrepte spre implementarea unor solutii de energie verde. In cadrul Simtel, detinem toate resursele necesare pentru a veni in sprijinul companiilor care doresc sa efectueze tranzitia la energie verde prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice. Multumim Grupului Carmistin pentru increderea acordata echipei noastre in realizarea acestui proiect. Ramanem dedicati misiunii noastre de a transforma energia verde intr-o prioritate pentru Romania si sustinem puternic protejarea mediului inconjurator prin eficientizarea consumului de energie la nivelul companiilor de toate dimensiunile", a declarat Iulian Nedea, cofondator si CEO al Simtel Team.

 

Conform unui comunicat al companiei, centralele fotovoltaice vor fi proiectate si construite de Simtel Team in cadrul a 18 locatii care apartin Grupului Carmistin. Acestea vor avea o putere instalata de 4,5 MWp, aproximativ 10.500 panouri fotovoltaice. In primul an de functionare, energia produsa va fi de 5.400.000 KWh si va reduce emisiile de dioxid de carbon in atmosfera cu aproximativ 3.300 tone pe an.

 

In cadrul acestui proiect, Simtel Team va fi responsabila de lucrarile de inginerie, proiectare, achizitii echipamente si materiale, montaj, testare si punere in functiune a centralelor fotovoltaice.

 

Dupa finalizarea lucrarilor, compania va asigura mentenanta panourilor fotovoltaice, ce presupune monitorizarea 24/7, remedieri corective de orice tip realizate in 24 de ore si revizii anuale pentru a preveni aparitia oricaror altor potentiale situatii neplacute in viitor.

 

Simtel are contracte semnate cu 63 de clienti ce insumeaza aproximativ 5 MWp si care au contracte de finantare aprobata prin proiectul guvernamental Electric UP. In prezent, sunt in curs de implementare alti 9 MWp, contracte semnate la finalul anului 2021 cu companii din diverse industrii, precum Fan Courier, Penny Market (Grup REWE) si Kaufland.

 

Simtel Team este listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti din data de 1 iulie 2021.  In prezent, compania are o capitalizare de piata de aproximativ 160 milioane de lei.Poti fi interesat si de