Grupul AAylex se extinde cu finantare de 20 mil. euro de la CEC Bank si EximBank

Grupul AAylex se extinde cu finantare de 20 mil. euro de la CEC Bank si EximBank


CEC Bank si EximBank finanteaza expansiunea in Romania a Grupului AAylex, producatorul puilor Cocorico, prin preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producatori autohtoni de furaje si de 'pui de o zi', valoarea finantarii contractate, de circa 20 de milioane de euro, fiind asigurata in mod egal de cele doua banci.

Suma va fi folosita pentru achizitionarea participatiei la Banvit Foods, precum si pentru finantarea activitatii curente a grupului de firme.

 

Cu o cifra de afaceri consolidata de peste 651 milioane de lei in 2020 si peste 2.000 de angajati, Grupul AAylex se afla in top cinci cele mai mari companii din industria carnii din Romania.

 

PCF Investment Banking Romania (fosta Professional Capital Finance) a actionat in calitate de aranjor de tranzactie si documentatie si a acordat consultanta de specialitate Grupului AAylex in structurarea, negocierea si implementarea tranzactiei. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a actionat in calitate de consultant juridic pentru Grupul Aaylex.

 

Prin achizitia companiei Banvit Foods, care detine o fabrica de nutreturi combinate, trei ferme de reproductie pui si o statie de incubatie, se continua strategia de integrare pe verticala a activitatilor 'de la ou la ambalaj' a grupului AAylex, se mentioneaza in comunicat.

 

In prezent, Grupul AAylex, care s-a dezvoltat pornind de la fosta Avicola Buzau din 1982, acopera activitati precum productia de hrana pentru pasari, reproductie, incubatie, cresterea puilor de carne, abatorizare, facilitati productie de preparate cu valoare adaugata si distributia produselor de carne de pui sub brandul Cocorico.

 

'Ma bucur ca putem sprijini expansiunea Grupului AAylex, unul dintre cei mai mari jucatori din industria carnii, fondat si dezvoltat de antreprenori romani. La CEC Bank continuam sa sprijinim business-urile antreprenorilor romani, dovada fiind cele 120.000 de IMM-uri cu care colaboram. Agricultura si industria alimentara sunt domenii in care vedem un mare potential de crestere si care joaca un rol esential pentru siguranta aprovizionarii in Romania', a declarat Bogdan Neacsu, director general al CEC Bank.

 

Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank, a subliniat ca implicarea bancii pe care o conduce in acest parteneriat tripartit 100% romanesc, care deschide noi oportunitati de dezvoltare pentru un business local de top, este definitorie pentru modul in care se pozitioneaza banca in raport cu intreprinzatorii autohtoni, dar si pentru rolul pe care il putem juca in sustinerea proiectelor de investitii pe termen mediu si lung.

 

'Este o tranzactie care intruneste toate conditiile succesului si sunt convins ca o vom replica in viitor alaturi de alti antreprenori care vad oportunitatile din piata, care se gandesc la extindere si care vor gasi in EximBank partenerul financiar ideal', a spus Traian Halalai.

 

Potrivit lui Bogdan Stanca, fondator si director general al Grupului AAylex, prin aceasta achizitie strategica, grupul va beneficia de avantajele completarii capacitatilor de productie furaje animale, pui de o zi si oua de incubat, acoperind toate activitatile productiei integrate, de la genetica, productie de hrana pentru animale, reproductie, incubatie, crestere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adaugata.Poti fi interesat si de