Granturi de 200 de milioane euro pentru producatorii romani din industria alimentara

Granturi de 200 de milioane euro pentru producatorii romani din industria alimentara


uvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub forma de granturi producatorilor romani din industria alimentara pentru a compensa cresterile de costuri privind stocurile de materie prima, de transport, depozitare si procesare, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru, care a precizat ca fiecare astfel de intreprindere va beneficia de pana la 500.000 euro.

'In sprijinul fermierilor as vrea sa semnalez faptul ca producatorii romani din industria alimentara vor putea beneficia de granturi pana la 500.000 euro pentru fiecare intreprindere pentru a depasi dificultatile generate de efectele razboiului din Ucraina. Agresiunea militara rusa din tara vecina a atras o serie intreaga de probleme de natura a afecta lanturile de aprovizionare, dar si functionarea multor componente ale economiei si agriculturii', a declarat Carbunaru, la finalul sedintei de guvern.

 

El a mentionat ca aceasta schema se va aplica pe teritoriul Romaniei pana la 30 iunie 2023.

 

'Guvernul, prin decizia de astazi, va aloca 200 de milioane euro sub forma de granturi pentru a compensa cresterile de costuri privind stocurile de materie prima, de transport, depozitare si procesare. E o schema care se va aplica pe teritoriul Romaniei pana la data de 30 iunie 2023 si se va putea acumula cu orice alte forme de sprijin pe care Guvernul le asigura cu finantare de la bugetul de stat, avand aceleasi costuri eligibile identificabile', a adaugat purtatorul de cuvant al Executivului.

 

Dan Carbunaru a mai anuntat ca ordonanta de urgenta referitoare la producatorii agricoli afectati de seceta, aflata pe ordinea de zi a sedintei Guvernului, a fost amanata pentru a fi completata.

 

'In privinta ordonantei de urgenta care s-a aflat astazi pe ordinea de zi, pentru producatorii agricoli afectati de seceta cu culturi infiintate in toamna anului trecut, aceasta decizie va fi optimizata, va fi cumulata cu un cadru mai larg optimizat care sa acopere o paleta mai larga de beneficiari. In perioada imediat urmatoare vom reveni cu aceasta decizie', a precizat Carbunaru.Poti fi interesat si de