Glovo cumpara Foodpanda din Romania si din alte cinci tari

Glovo cumpara Foodpanda din Romania si din alte cinci tari


Glovo, una din cele mai mari companii de livrare din Romania si din lume, anunta ca va cumpara o serie de afaceri de la platforma de livrari Delivery Hero, inclusiv business-ul foodpanda din Romania.

Delivery Hero a semnat mai multe acorduri cu compania spaniola Glovoapp23, in data de 26 mai, privind vanzarea afacerilor companiei din Romania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Muntenegru si Serbia. Valoarea totala a tranzactiilor se ridica la 170 milioane de euro.

 

Glovo opereaza un nou tip de aplicatie de livrare multi-categorie si este una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Glovo a fost fondata in Barcelona in 2015 si opereaza in sudul Europei si EEMEA. Aplicatia conecteaza utilizatorii cu restaurante, lanturi alimentare, farmacii si magazine de vanzare cu amanuntul si include, de asemenea, o asa-numita categorie „Orice”, care permite utilizatorilor sa comande orice doresc in orasul lor.

 

Delivery Hero detine o participatie la Glovo din 2018 si, la momentul incheierii contractelor de vanzare, detine o participatie de aproximativ 44%. Prin urmare, Glovo este considerata o afacere strans legata de Delivery Hero.

 

Conform termenilor acordurilor de vanzare, Glovo va achizitiona urmatoarele de la Delivery Hero:

 – 100% din capitalul social al Foodpanda Romania RO S.R.L (Romania); 

– 100% din capitalul social al Delivery Hero Bulgaria EOOD (Bulgaria); 

– 100% din capitalul social al Pluton d.o.o. (Serbia), care detine 100% din capitalul social al Donesi d.o.o. Podgorica (Muntenegru) si Donesi d.o.o. Banja Luka (Bosnia si Hertegovina); 

– Anumite active ale Delivery Hero Croatia d.o.o. (Croatia), constand in principal din contracte cu restaurante si baza de clienti; 

– Anumite active ale Delivery Hero Dmart S.R.L. (Dmart Romania), constand in principal din contracte de inchiriere, contracte cu furnizorii de produse alimentare, mobilier si corpuri de iluminat.

 

Platformele Delivery Hero din tarile mentionate vor fi redenumite sub marca companiei Glovo intr-o faza de tranzitie de 6 luni.

 

Tranzactiile din Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Muntenegru si Serbia vor fi incheiate in urmatoarele saptamani, sub rezerva indeplinirii anumitor conditii.

 

Se preconizeaza ca tranzactia din Romania se va incheia pana in primul trimestru al anului 2022, sub rezerva indeplinirii anumitor conditii si a aprobarilor de reglementare necesare. In aceasta perioada, cele doua platforme, foodpanda si Glovo, vor opera complet independent, avand politici de piata separate.

 

„Delivery Hero a construit in ultimii ani o afacere de top in regiunea Balcanilor. Cu toate acestea, cu o multime de prioritati operationale pe farfuria noastra, credem ca Glovo ar fi mai bine pozitionat pentru a continua sa construiasca o experienta uimitoare pentru clientii nostri din aceasta regiune”, spune Niklas Östberg, CEO si co-foundator al Delivery Hero.

 

„Intotdeauna a fost esential pentru strategia noastra pe termen lung sa ne concentram pe piete unde vedem oportunitati clare de a conduce si unde putem construi o afacere durabila. Europa Centrala si de Est este o parte importanta din acest plan. Regiunea a acceptat cu adevarat platforme de livrare si suntem foarte incantati sa ne consolidam prezenta si sa ne crestem amprenta in tarile care continua sa arate un potential enorm pentru crestere”, spune Oscar Pierre, CEO Glovo.

 

Foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania si colaboreaza cu peste 6.000 de comercianti (restaurante si retaileri) din Bucuresti, si marile orase din tara.

 

Delivery Hero este una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume, cu operatiuni in 50 de tari din Asia, Europa, America Latina, Orientul Mijlociu si Nordul Africii. Compania a inceput livrarile in 2011, iar astazi detine propria platforma pe patru continente. In plus, Delivery Hero este pionier in quick commerce, un concept de e-commerce care isi propune sa aduca clientilor cumparaturile acasa in mai putin de o ora, adesea chiar in 10-15 minute. Cu sediul la Berlin, Delivery Hero este listata pe Bursa de la Frankfurt din 2012, iar din 2020 a devenit parte din indexul DAX.

 

Glovo are patru ani de existenta in Romania, iar anul trecut a anuntat ca isi mentine pozitia de lider pe piata locala a platformelor de livrare rapida.Poti fi interesat si de