Germania. Crestere a consumului de carne de vita, pe fondul imigratiei
Vineri, 20 Octombrie 2017
Vineri, 20 Octombrie 2017
In cea de-a doua zi a conferintei UECBV (European Livestock & Meat Trading ) la Bucuresti au loc dezbateri si discutii la care participa specialisti din mai multe state UE. Sesiunea cu tema "Sectorul carne in UE si provocarea de a raspunde asteptarilor societatii civile este condusa de Ioan Ladosi, presedinte APCPR.
Unul dintre cei care a luat cuvantul azi este Albert Holtmann Scholten, specialist in economie si in tendintele de piata, care a vorbit despre Rolul economic al productiei de carne si trendurile de consum.
In urmatorii 10 ani vom asista la foarte multe schimbari. Carnea de pui va inregistra cea mai mare crestere, dar nu aceasta este problema noastra. Pietele cele mai importante vor fi cele de porcine si vite. Un lucru foarte important este evolutia in ceea ce priveste carnea de vita si vitel. Noi, in Germania, din cauza presiunilor de pe piata laptelui, vom pierde din efective. Piata laptelui este sub presiune in momentul de fata si probabil ca anul viitor pretul laptelui va scadea, atfel ca vom mai pierde o parte din piata de vita. La carnea de porc situatia este putin diferita. Poate ca Germania va pierde la efectivele de porcine, dar va castiga pe partea de carne de porc. Asta inseamna ca cel putin 10% din porcii din UE vor fi exportati in alte tari din afara UE. Si aceasta este o mare problema, ca depindem foarte mult de alte tari non UE, a spus Albert Holtmann Scholten.
Acesta a vorbit si despre evolutia consumului de carne. "Vedem o evolutie foarte interesanta in ceea ce priveste consumul de carne de vita. Poate ca este surprinzator, dar consumul creste in Germania, iar un rol in acest sens il joaca refugiatii. Anul trecut au venit aproximativ un milion in Germania, iar majoritatea sunt musulmani si consuma foarte multa carne de vita. Va fi o piata buna pentru viitor in opinia mea. Pe de alta parte numarul efectivelor de vite este in scadere. Avem o rata de autosuficienta care ajunge la putin sub 200%. Asta inseamna ca preturile la vita vor ramane stabile. Insa in momentul de fata, kilogramul de vita este cam 4 euro", a spus, in discursul sau, specialistul german.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...