Germania confirma descoperirea primului caz de pesta porcina africana

Germania confirma descoperirea primului caz de pesta porcina africana


Primele cazuri de pesta porcina africana la animale domestice au fost confirmate la doua ferme de porci din Brandenburg, un land din estul Germaniei, a anuntat ministerul federal al Agriculturii, transmite Reuters.

Precedentele cazuri de pesta porcina africana din Germania au fost descoperite doar la animale salbatice, cu 1.267 de cazuri de PPA identificate la mistreti in zona Brandenburg, o regiune la granita cu Polonia unde pesta porcina este larg raspandita.

 

China si alte state mari care cumpara carne de porc au interzis importurile din Germania in luna septembrie 2020 dupa ce primele cazuri de PPA au fost confirmate la animalele salbatice. Interdictiile la import in China si alti mari importatori asiatici raman in continuare in vigoare.

 

Institutul stiintific Friedrich-Loeffler a confirmat existenta virusului pestei porcine la o ferma organica cu 200 de porci si la o mica exploatatie agricola cu doar doi porci, a informat Ministerul Sanatatii din landul Brandenburg. Toate animalele din cele doua ferme vor fi sacrificate.

 

"Timp de aproape un an am luptat impotriva presiunii enorme a virusului provenit din Polonia", a declarat ministrul Sanatatii din landul Brandenburg, Ursula Nonnemacher. Potrivit acesteia, a fost construit un gard la granita cu Polonia pentru a impiedica trecerea porcilor mistreti in Germania si in plus au fost puse la punct sase zone unde a fost intensificata vanatoarea porcilor mistreti. "Regret descoperirea primelor cazuri la fermele de porci dar, din pacate, aceasta posibilitate nu a putut fi niciodata complet exclusa", a spus Nonnemacher.

 

Interdictiile impuse anul trecut asupra carnii de porc din Germania a perturbat schimburile comerciale in conditiile in care alti producatori europeni, inclusiv Spania, si-au majorat exporturile spre Asia in timp ce Germania si-a majorat livrarile in interiorul UE.Poti fi interesat si de