Germania confirma 20 de cazuri de pesta porcina africana in randul mistretilor

Germania confirma 20 de cazuri de pesta porcina africana in randul mistretilor


Ministerul Agriculturii din Germania a anuntat ca, in total, 20 de mistreti sunt infectati cu pesta porcina africana in landul Brandenburg, din estul tarii, transmite DPA.

Inca sapte cazuri au fost descoperite in urma testelor efectuate recent la laboratorul Institutului Friedrich-Loeffler, astfel incat in total sunt 20 de cazuri. Primul a fost descoperit aproape de granita cu Polonia in data de 10 septembrie.

 

Dupa confirmarea primului caz, China, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Brazilia si Argentina au interzis importurile de carne de porc din Germania, sporind temerile privind impactul epidemiei asupra agriculturii si economiei germane. De pe urma interdictiei ar urma sa beneficieze alti furnizori majori, cum ar fi SUA, Spania, Canada si Brazilia, in conditiile in care China este cel mai mare cumparator de carne de porc din lume.

 

Exporturile germane de carne de porc spre China au crescut mai mult decat dublu in primul semestru din 2020, arata datele publicate saptamana trecuta de Oficiul federal de statistica (Destatis).

 

In primele sase luni din acest an, Germania a vandut Chinei 233.300 tone de carne de porc, echivalentul a aproximativ 26,8% din totalul exporturilor de carne. Astfel, China devine cea mai mare piata de export a Germanii pentru carnea de porc, depasind Italia. Unul dintre motive il reprezinta epidemia de pesta porcina africana cu care s-a confruntat anul trecut China, informeaza Destatis.

 

In total, Germania a vandut peste hotare 870.700 tone de carne de porc, in valoare de 2,4 miliarde de euro, desi sectorul cresterii porcilor a scazut cu 3,9% in ultimul deceniu, precizeaza autoritatile de la Berlin.

 

Recent au fost confirmate cazuri de pesta porcina africana in zece tari din Europa, mistretii fiind suspectati de raspandirea epidemiei. Unele state au impus interdictii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pesta porcina africana.

 Poti fi interesat si de