Germania: Un kilogram de carne de vita ar putea costa 80 de euro

Germania: Un kilogram de carne de vita ar putea costa 80 de euro


Germania va implementa masuri drastice cu scopul de a proteja mediul, iar una dintre ele se refera la taxarea carnii.

O comisie guvernamentala speciala pentru viitorul agriculturii industriale estimeaza ca pretul carnii de vita ar putea creste de sase ori, pana la 80 de euro pe kilogram, fata de 13 euro cat este in prezent, scrie EuroMeatNews.com.

 

Sustinatorii acestei initiative considera ca o majorare de acest nivel este necesara pentru a compensa costurile asociate cu poluarea mediului si pierderea biodiversitatii.

 

Conform acelorasi calcule, si produsele lactate ar trebui sa coste de doua pana la patru ori mai mult decat in prezent.

 

Comisia guvernamentala, formata atat din grupuri de mediu, cat si din fermieri, a concluzionat ca daunele pe care agricultura industriala le produce mediului se ridica la aproximativ 90 de milioane de euro pe an. Potrivit expertilor, transformarea industriei agricole intr-una ecologica necesita investitii de 7-11 miliarde de euro pe an. Aceasta transformare ar duce inevitabil la reducerea numarului de animale din fermele germane.

 

De asemenea, ministrul Agriculturii din Germania, Cem Özdemir, si-a propus sa creasca suprafata terenurilor din agricultura ecologica de la mai putin de 10% la 30%, pana in 2030.Poti fi interesat si de