Franta poate relua exporturile de carne de vita in SUA
Marti, 17 Ianuarie 2017
Marti, 17 Ianuarie 2017
Franta a devenit a patra tara membra a Uniunii Europene care a primit aprobarea de a exporta carne de vita pe piata din SUA, dupa Irlanda, Olanda si Lituania, a anuntat Comisia Europeana.
Carnea de vita din UE a fost interzisa in SUA dupa introducerea unui embargo in luna ianuarie 1998 din cauza crizei provocate de Encefalopatia spongiforma bovina (ESB), cunoscuta ca boala vacii nebune. Acest embargo a fost ridicat in mod oficial in luna martie 2014.
Este o veste excelenta pentru producatorii francezi, iar Comisia va continua sa lucreze cu toate partile implicate pentru a se asigura ca, in viitorul apropiat, toate statele membre vor avea acces pe piata americana?, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan.
Un exportator net de carne, Uniunea Europeana produce anual 45 milioane tone de carne, dintre care 23 milioane tone de carne de porc, 13,4 milioane tone de carne de pasare, 7,7 milioane tone de carne de vita si 900.000 tone de carne de oaie si capra.
In 2014, SUA au importat o cantitate de 1,2 milioane tone de carne de vita, in valoare de patru miliarde de euro.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...