Fox, un business de peste 100 milioane de euro
Marti, 18 Martie 2025

Marti, 18 Martie 2025
Anul 2024 nu a adus paradigme noi in industrie, constata reprezentantii Fox, unul dintre cei mai mari procesatori de carne, cu o experienta de peste 30 de ani pe piata.
Segmentul de preparate din carne a crescut valoric, iar in termeni de volum s-a stabilizat, dupa mai multi ani de declin.
La nivel de comportament de consum, odata cu pandemia Covid-19, a cunoscut un trend crescator categoria produselor feliate si a produselor ambalate in gramaje mici, gratie in primul rand sigurantei alimentare oferite. Aceasta va continua sa creasca, pe fondul preocuparilor consumatorilor pentru igiena alimentara, consumul mai echilibrat, aceasta gama oferind si avantajul unui pret accesibil si reducerii risipei alimentare.
Fox isi arata optimismul privind performantele mezelurilor, tinand cont de multimea de ocazii de consum.
„Nu discutam de schimbari majore in comportamentul consumatorului, ci de trenduri a caror dinamica fluctueaza de la an la an. Decizia de cumparare este influentata atat de brand si experienta anterioara cu produsul, cat si de pret si gramaj etc. Gama de produse Fox este una extinsa, acoperim o plaja diversa de nevoi ale consumatorilor, vizam momente diferite de consum si o mare varietate de tipuri de ambalare a produselor si gramaje disponibile”, explica Constantin Tecuceanu, director general Fox.
Constantin Tecuceanu, director general Fox
Ca lider de piata in categoria de salamuri, Fox va continua sa inoveze in aceasta directie, cu focus pe dezvoltarea si promovarea conceptului CrenFOX, care inregistreaza performante deosebite in fiecare an.
Presiunile lui 2025
Presiunile in industrie se fac resimtite deja, inca de la inceputul anului 2025, odata cu „ordonanta trenulet”, iar companiile din industria alimentara se asteapta la mai multe reactii in lant, de la pierderi salariale pentru angajati, probleme financiare pentru companiile din domeniu, regandirea strategiilor si investitiilor, pana la cresteri de preturi la raft.
„A fost prevazuta initial ca masura de sustinere a industriei pentru sase ani, dar care in doi ani si jumatate a suferit mai multe modificari, pana cand a fost retrasa de tot, responsabilitatea noilor decizii ajungand la angajatori. Instabilitatea politica si lipsa unor proiecte coerente care sa valorifice in mod inteligent si durabil resursele, forta de munca si capitalul vor pune presiune tot mai mare pe jucatorii din industria agroalimentara. Intotdeauna luam in calcul si cel mai pesimist scenariu atunci cand decidem proiectele in care investim pe viitor”, considera directorul companiei.
Sustenabilitatea, ca strategie de dezvoltare
Cat despre planurile Fox pentru 2025 in acest context, investitiile in inovatie si sustenabilitate raman fara doar si poate prioritatile principale. Compania va continua sa modernizeze procesele de productie si sa dezvolte noi sortimente, inclusiv in gama de produse lactate, in colaborare cu parteneri locali. Componenta de sustenabilitate este la fel de importanta. Anul trecut, Fox a extins capacitatea de productie energie electrica din surse regenerabile si pregateste noi proiecte in aceasta directie, care contribuie, pe langa eficientizarea energetica, la reducerea amprentei de carbon.
“Este evident ca succesul durabil nu mai poate fi evaluat exclusiv prin prisma performantei financiare, ci si prin modul in care ne conducem activitatea, avand mereu in vedere grija fata de oameni, comunitati si mediul inconjurator. Ne dedicam producerii de mezeluri si preparate din carne de cea mai inalta calitate, avand simultan grija sa reducem impactul asupra mediului si sa sprijinim comunitatile locale. Astfel, am elaborat o strategie de sustenabilitate – o asumare ferma si transparenta a valorilor fundamentale care ne definesc. Consumatorii nostri au asteptari tot mai ridicate de la noi, iar noi suntem pregatiti sa raspundem cu transparenta, inovatie si hotarare”, puncteaza Constantin Tecuceanu.
Articol publicat in editia nr. 99 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Suma platita este in valoare de aproximativ 10,62 milioane de lei si se acorda de la bugetul de s...
Dupa descoperirea a 16 porci morti, diagnosticul a fost confirmat de catre IDSA Bucuresti, iar se...
Magazinul deschis in cadrul unui parteneriat menit a aduce mai aproape de consumatori produsele a...