Fonduri de 3 milioane de lei pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura

Fonduri de 3 milioane de lei pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura


Intreprinderile mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in acvacultura vor beneficia de un ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata, valoarea totala alocata din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) fiind de 3 milioane de lei, potrivit unei Hotarari adoptate de Executiv.

Astfel, se va aplica o rata redusa de impozitare a motorinei utilizata la efectuarea lucrarilor in acvacultura, precum transportul materialului piscicol, a puietului in diferite stadii de dezvoltare, a reproducatorilor, a pestelui de consum, a materiilor prime si alte materiale in interiorul fermei, pentru realizarea de lucrari agricole in ferme de acvacultura pe cuvetele helesteielor, pomparea apei cu motopompe, destufizare etc., se precizeaza intr-un comunicat transmis de MADR.

 

Beneficiarii schemei sunt intreprinderile mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in acvacultura, respectiv: persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 182/2016 cu modificarile si completarile ulterioare; persoane juridice.

 

Potrivit sursei citate, prin intermediul acestui act normativ se asigura conditiile pentru diminuarea efectiva a costurilor de productie, ceea ce stimuleaza desfasurarea activitatii de acvacultura in conditiile concurentiale de pe piata produselor de peste din Uniunea Europeana.



Poti fi interesat si de