Focare de pesta porcina africana in Vaslui

Focare de pesta porcina africana in Vaslui


Centrul Local de Combatere a Bolilor, convocat de Institutia Prefectului Vaslui, a aprobat un plan de masuri dupa confirmarea a doua focare de pesta porcina africana in doua gospodarii din localitatea Ciocani si instaurarea zonelor de protectie si supraveghere.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Prefectura Vaslui, pentru siguranta zonei si limitarea posibilitatii raspandirii bolii, s-au instituit un filtru rutier la intrarea in localitatea Ciocani dinspre Barlad si un filtru de control si dezinfectie mijloace auto, la iesirea din localitatea Ciocani spre localitatea Coroiesti.

 

"Pentru a limita transmiterea bolii catre alte exploatatii, s-a luat masura ca suinele afectate sa fie ucise preventiv si neutralizate prin ingropare in zona special amenajata de catre primaria comunei Ciocani, respectandu-se toate normele de biosecuritate. Dupa confirmarea diagnosticului, s-au pus sub supraveghere exploatatiile afectate si au fost instituite restrictii privind miscarea de animale din exploatatiile respective. Facem apel la cetateni si la crescatorii de porcine sa anunte de urgenta medicul veterinar in situatia in care apar modificari in statusul de sanatate al porcinelor din gospodariile proprii sau apar cazuri de mortalitate in randul porcinelor", precizeaza sursa citata.

 

Potrivit legii, pentru animalele moarte sau ucise ca urmare a pestei porcine africane sunt acordate despagubiri.Poti fi interesat si de