Focar de pesta porcina africana intr-o ferma cu aproape 3.000 de animale, in Buzau

Focar de pesta porcina africana intr-o ferma cu aproape 3.000 de animale, in Buzau


Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau a declarat focar de pesta porcina africana intr-o ferma din judet cu aproximativ 3.000 de capete.

Potrivit reprezentantilor DSVSA Buzau, medicii veterinari au confirmat focarul de pesta porcina in data de 1 iunie, fiind impuse de urgenta masuri si restrictii.

 

'Este un caz de pesta porcina africana confirmat la un agent economic de pe raza judetului Buzau. Confirmarea s-a facut in data de 1 iunie, s-au demarat toate actiunile necesare, au fost impuse restrictii, ancheta epidemiologica este in desfasurare. Vorbim despre 2.981 de capete porc gras. Focarul va fi asanat in totalitate', a declarat Mirabela Cadar, specialist in cadrul DSVSA.

 

Specialistii DSVSA vor urma sa stabileasca vectorul de transmitere al virusului pestei porcine africane si contextul in care a afectat efectivul de animale.

 

Pesta porcina africana este o boala cauzata de un virus foarte rezistent in mediu si alimente, afectand toti porcii domestici si salbatici.



Poti fi interesat si de