Florin Barbu: Îmi doresc foarte mult ca toţi producătorii de peşte să facă procesare

Florin Barbu: Îmi doresc foarte mult ca toţi producătorii de peşte să facă procesare


Ministerul Agriculturii va lansa sume importante de bani pe partea de procesare şi producătorii de peşte trebuie încurajaţi să acceseze aceste fonduri şi produsele lor să se regăsească în magazinele de retail, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

"Este o nouă provocare la noi, la Ministerul Agriculturii, pe lângă produsele tradiţionale, să încercăm să mergem şi pe tematică, să promovăm şi partea de piscicultură, partea de acvacultură. (...) Cred că lucrul cel mai important se vede azi aici: banii care au fost accesaţi de toţi producătorii de peşte din România. Şi sunt produse foarte bune, de o calitate superioară. Lucrul acesta ne bucură, pentru că programul AM-POP (Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime nr), partea de finanţare pe peşte, va continua şi anul viitor. Îi încurajez pe toţi. Am avut discuţii ample atât pentru piscicultură şi acvacultură, dar eu îmi doresc foarte mult ca toţi producătorii de peşte să facă procesare. Lucrul acesta l-am discutat cu direcţia care se ocupă de fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi vom lansa sume importante de bani pe partea de procesare. Ne dorim foarte mult ca peştele să fie procesat, să găsim în magazinele de retail aceste produse realizate de către producătorii noştri", a spus ministrul, care a vizitat 'Târgul Pescăresc', organizat în curtea MADR.

 

Florin Barbu a mai anunţat că în câteva luni va fi organizat şi un târg tematic 'pe vaca de carne', pentru că în momentul de faţă România înregistrează cifre foarte bune la exportul de carne, atât în viu, dar şi în abatorizare.

 

În perioada 7-9 noiembrie, în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se desfăşoară 'Târgul Pescăresc - voie bună şi peşte românesc', care are ca scop principal promovarea produselor tradiţionale din domeniul pescuitului şi acvaculturii, valorificarea potenţialului local, încurajarea consumului de produse autohtone, precum şi creşterea gradului de conştientizare a publicului cu privire la identitatea cultural-gastronomică naţională.

 

Astfel, timp de trei zile, bucureştenii vor putea descoperi o gamă variată de preparate tradiţionale din peşte şi produse româneşti autentice, oferite de producători şi pescari din diferite zone ale ţării. Atmosfera va fi una tradiţională, inspirată din obiceiurile şi specificul Deltei Dunării.



Poti fi interesat si de