Filipine a blocat importurile de carne de porc din Germania

Filipine a blocat importurile de carne de porc din Germania


Ministerul Agriculturii din Filipine a reactionat cu privire la neregulile aparute in livrarile din Germania, dupa ce intr-un transport au fost descoperite 250 de kilograme de carne de porc provenind din Polonia.

Astfel, Ministerul Agriculturii din acest stat a decis sa blocheze temporar importurile de carne de porc din Germania. Polonia are interdictie la exportul de carne de porc in Filipine din cauza focarelor de pesta porcina africana.

 

Ministrul Emmanuel F. Pinol a emis ordinul de suspendare a acreditarii abatoarelor germane pentru expedierea produselor din carne in Filipine, scrie presa germana.

 

Toate transporturile care sunt deja in drum spre tara asiatica vor fi supuse unor controale riguroase, a anuntat ministrul.

 

Anul trecut, Germania a exportat 88.000 de tone de carne de porc in Filipine, ocupand locul doi in topul furnizorilor. In ultima perioada, producatorii germane au crescut volumul importurilor de carne de porc pentru a satisface cererea tot mai mare venita din zona asiatica, in special din China. In timp ce Germania este o tara cu statut fara PPA, Uniunea Europeana le permite crescatorilor de porci din tarile afectate de aceasta boala sa exporte carne de porc in interiorul pietei unice, atata timp cat regiunea este declarata libera de pesta porcina africana.Poti fi interesat si de