Festival Profi dedicat producatorilor locali si traditiilor romanesti, la Savarsin

Festival Profi dedicat producatorilor locali si traditiilor romanesti, la Savarsin


Ultimul weekend al lunii aprilie aduce pe Domeniul Regal de la Savarsin a doua editie a festivalului Suflet de Romania. Tot ce face bine si lucrurile care ne fac frumosi sunt concentrate in doua zile de experiente care incurajeaza artizanii Romaniei sa se conecteze la comunitate si ne ajuta sa descoperim micii producatori locali, traditiile si obiceiurile autentice ale satului romanesc.

Evenimentul initiat de Profi aduce la un loc mici producatori locali, mestesugari iscusiti, un cinematograf in aer liber cu filme romanesti, dansuri populare si concerte sustinute, intre altii, de Narcisa Suciu, Vasile Seicaru, Ducu Bertzi si Florin Chilian. Participantii la a doua editie a festivalului Suflet de Romania vor avea parte sambata, 27 aprilie, de o intalnire de suflet cu Parintele Constantin Necula. 

 

„Ne bucuram ca festivalul Suflet de Romania devine deja o traditie pornita de Profi pentru a ne conecta cu tot ceea ce ne face bine si frumosi, intr-un loc cu o incarcatura istorica aparte. Cautam sa transmitem mai departe generatiilor actuale si viitoare acele gusturi si obiceiuri care ne definesc ca romani si care ne fac bine. In ultimul weekend al lunii aprilie aducem intr-un singur loc organizatii si oameni care au grija de comunitate si invatam unii de la ceilalti cum sa punem suflet in Romania”, transmite Calin Costinas, Director General adjunct Profi.

 

Pe 27 si 28 aprilie, intre orele 12:00 – 19:00, festivalul Suflet de Romania le ofera participantilor ocazia sa calatoreasca intr-un sat atemporal, in vremea sezatorilor de altadata. In spatiul Domeniului Regal de la Savarsin, in apropiere de Aleea Stejarilor Batrani, micii producatori locali, sustinuti de Profi, ofera spre vanzare produsele lor preparate traditional, din ingrediente proaspete si sanatoase. Tot aici sunt deschise ateliere pentru toate varstele, exista experiente pentru conectarea la satul romanesc si valorile sale si sunt reunite mai multe organizatii care, asemeni Profi, pun suflet in comunitate.

 

Intrarea este libera si participarea la toate activitatile din festival este gratuita!

 

La deschiderea oficiala a festivalului Suflet de Romania, pe 27 aprilie, de la ora 15:30, au confirmat prezenta Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romaniei,  Principele Radu, mai multe oficialitati si autoritati centrale si locale.

 

Cu 28.000 de angajati in mai bine de 1.713 de magazine proprii si Partener prezente in aproape 850 de localitati urbane si rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din Romania. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO si PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale retelei, desfac o gama de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienti care isi fac zilnic cumparaturile in aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din Romania.Poti fi interesat si de