Fermierii pot sa depuna cererile pentru "Bunastarea animalelor" pana pe 15 februarie

Fermierii pot sa depuna cererile pentru "Bunastarea animalelor" pana pe 15 februarie


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca in perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2020 se desfasoara sesiunea de depunere a cererilor de plata pentru anul 2020 aferenta Masurii 14 – "Bunastarea animalelor" – pachetul Plati in favoarea bunastarii porcinelor.

Sprijinul pentru bunastarea animalelor are forma unei plati anuale fixe pe unitate vita mare (UVM) şi reprezinta o plata compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri.

 

Pentru mai multe informatii referitoare la accesarea sprijinului pentru bunastarea porcinelor APIA precizeaza ca poate fi consultat Ghidul solicitantului pentru Masura 14 – "Bunastarea animalelor" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 – pachet a) Plati in favoarea bunastarii porcinelor, Editia a III-a-2020, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/14.01.2020, publicat pe site-ul APIA.

 

"De asemenea, precizam faptul ca urmare a aparitiei in anul 2018 a cazurilor de forta majora – pesta porcina africana – noul Ghid al solicitantului aferent Masurii 14 – "Bunastarea animalelor" – pachet a) Plati in favoarea bunastarii porcinelor contine şi metodologia de calcul pentru efectivele afectate de pesta porcina africana", se arata intr-un comunicat transmis de APIA.

 Poti fi interesat si de