Fermierii din Hunedoara au castigat proiecte de 2,6 mil. euro pentru investitii in zonele montane

Fermierii din Hunedoara au castigat proiecte de 2,6 mil. euro pentru investitii in zonele montane


Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara sprijina dezvoltarea unei strategii integrate a zonelor montane din Romania, astfel incat aceasta sa raspunda nevoii de dezvoltare comunitatilor locale si necesitatilor fermierilor din aceste locuri, a declarat presedintele institutiei administrative, Laurentiu Nistor.

Prezent la o dezbatere publica privind Strategia Integrata de Dezvoltare pentru Zonele Montane din Romania, presedintele CJ Hunedoara a subliniat faptul ca datorita reliefului sau, judetul dispune de un potential ridicat in ceea ce priveste cresterea animalelor, productia de lactate si produse procesate din carne.

 

Totodata, el a mentionat ca fermierii din judetul Hunedoara au castigat pana acum finantari in valoare de 2,6 milioane de euro pentru proiecte dedicate unor investitii in zonele montane.

 

'Potentialul ridicat pe care il are judetul Hunedoara, de la cresterea animalelor - in special a ovinelor si bovinelor, cultivarea cerealelor, productia de lactate si produse procesate din carne in ferme care au devenit investitii de succes, pana la cultivarea fructelor de padure in zonele montane, ne asigura ca, si pe viitor, agricultura din judetul Hunedoara va avea un cuvant important de spus. Si pentru ca ne referim la zona montana, aici vreau sa subliniez un lucru important: judetul Hunedoara se claseaza pe locul al doilea la nivel national ca numar de proiecte depuse si aprobate, destinate fermierilor din zona montana, cu o valoare de 2,6 milioane de euro', a aratat presedintele CJ Hunedoara.

 

El si-a exprimat aprecierea pentru faptul ca in pregatirea strategiei dedicata zonelor montane sunt reuniti specialisti din domeniul agriculturii, producatorii locali si autoritatile locale, astfel incat viitorul document sa raspunda necesitatilor de dezvoltare a acestor locuri, precum si a comunitatilor care traiesc acolo.

 

'Judetul Hunedoara are un relief predominant montan, context in care sunt convins ca propunerile concrete care se vor face in cadrul acestor consultari vor avea un impact major in definirea unei strategii cat mai realiste. Suntem alaturi de acest demers si punem la dispozitie resurse umane, logistice pentru a sustine, in continuare, elaborarea si implementarea strategiei', a adaugat Nistor.

 

CJ Hunedoara a gazduit, joi, o consultare publica locala privind Strategia Integrata de Dezvoltare pentru Zonele Montane din Romania, document ce va fi elaborat de expertii Bancii Mondiale in cadrul unui proiect derulat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si finantat din fonduri europene nerambursabile.Poti fi interesat si de