Fermierii britanici isi vor construi propriul lor abator pentru a scapa de excesul de porci

Fermierii britanici isi vor construi propriul lor abator pentru a scapa de excesul de porci


O organizatie care reprezinta interesele fermierilor britanici a anuntat ca va finanta sacrificarea mai multor mii de porci, prin punerea la punct a unui abator provizoriu care va procesa animalele, in incercarea de a rezolva problema excesului de porci blocati la ferme care risca sa devina o povara financiara pentru fermieri, transmite Bloomberg.

Facilitatea de procesare va incepe operatiunile "in cel mai scurt timp posibil" si va avea capacitatea de a procesa intre 2.000 si 3.000 de porci pe saptamana, a informat Agriculture and Horticulture Development Board. Comparativ, in mod normal, aproximativ 200.000 de porci ajung la abatoare in fiecare saptamana in Marea Britanie.

 

Acest anunt este ultima evolutie intr-o criza provocata de o combinatie intre restrictiile din pandemie si eliberarea de vize dupa Brexit, criza care a lasat Marea Britanie fara macelari in abatoare.

 

Din lipsa macelarilor, numarul de animale care au ramas blocate la ferme a ajuns miercuri la 150.000 de capete si este posibil sa continue sa creasca pana cand actiunile Guvernului destinate gasirii de spatii suplimentare pentru animalele sacrificate vor incepe sa isi faca simtite efectele, a avertizat Charlie Dewhirst, expert la National Pig Association.

 

"Aceasta este o masura intermediara binevenita care ii va ajuta pe cei care sunt cei mai disperati si, desi nu rezolva problema, ofera totusi o modalitate de a scapa de excesul de animale", a apreciat Charlie Dewhirst.

 

Industriile din Marea Britanie au avertizat in ultimele luni ca au probleme in a continua sa functioneze dupa ce muncitorii europeni s-au intors acasa, lasand goluri mari in ferme, uzine si in intregul sector al transportului de marfa.Poti fi interesat si de